EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 april

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 14 april hittar du här.

Det här blev en lång, riktigt lång, dag för mig. Jag hade klivit upp klockan 17:15 dagen innan och arbetat hela natten. Hade haft en förhoppning om en lugn natt, men det blev det inte utan istället en natt med mycket spring och många arbetsuppgifter att utföra. Märkligt nog lyckades jag hålla ihop hela dagen trots allt.


Klockan 07-08: Jag hade stämplat ut och dragit mig tillbaka till soffan i personalrummet för att lägga upp benen en stund och dricka en sista kopp kaffe innan jag skulle åka in till stan.


Klockan 08-09: Jag hade bytt om och kastade upp mina använda arbetskläder på berget av smutstvätt.


Klockan 9-10: Hade anlänt till ABF-huset på Sveavägen.


Klockan 10-11: Brigadgeneral Bengt Nylander hade just avslutat sitt föredrag om sin tid i Afganistan och situationen där. Några ur styrelsen för Tro och Solidaritet i Stockholms län passade på att bli fotograferade.


Klockan 11-12: Ulf Bjäreld, förbundsordförande i Tro och Solidaritet, höll ett anförande kring det politiska läget i landet inför valet i höst.


Klockan 12-13: Lunchdags. Vi bjöds på kokt kyckling med dragonsås. Kunde nog varit gott om såsen varit lite fylligare, men den var vattentunn. Trots min starka åsikt att mat ska ätas, inte kasseras, så fick jag bara i mig ungefär hälften.


Klockan 13-14: Evert Svensson blev utfrågad om sin bok Mitt namn är Evert : folkvald med förtroende. Jag lärde känna Evert 1986, då var han yngre än vad jag är nu. Men vem kan tro att denne vitala man ska fylla 93 år i juni?


Klockan 14-15: Länet och staden gick till respektive årsmöten. Vanliga årsmötesförhandlingar hölls och som avslutning fick några i styrelsen och presidiet blommor. Jag valdes som ordinarie revisor.


Klockan 15-16: Äntligen kom jag ut i friska luften. Jag var trött, men promenerade i solen. Satte mig emellanåt och vilade.


Klockan 16-17: Gick till ett av mina stamställen, Pytterian, och drack ett glas Chardonnay och tuggade på lite cashewnötter medan jag pluggade en stund.


Klockan 17-18: Hade letat mig fram till restaurangen Timmermans 1857 där jag skulle träffa ett gäng från jobbet. Jag var tidig och satte mig utanför och beställde en Ramlösa medan jag väntade.


Klockan 18-19: När alla kommit gick vi in. Vi var helt eniga om att äta trerättersmiddagen, men vi valde lite olika rätter. Jag började med en vitsparrissoppa. Ljuvligt len och god!
Beställde ett glas av deras chardonnay.


Klockan 19-20: Torskrygg. Underbart gott!


Klockan 20-21: Kaffe och Creme bryllé.


Klockan 21-22: Ännu en kopp kaffe. Jag började känna att sömnbristen tog ut sin rätt och bestämde mig för att bryta upp. Jag var i och för sig inte den enda som gick tidigare.


Klockan 21-22: Det fanns flera alternativa sätt att komma hem. Först tänkte jag ta bussen till Fridhemsplan och sedan T-banan därifrån. Men sedan bestämde jag mig för att ta tåget från Södra station och byta till blå linjen vid T-centralen.


Klockan 22-23: Jag svänger in på gården hemma. Väl hemma åker kläderna av i väldig fart, Kingston får mat upplagd och sedan tävlar vi om vem som kommer först till sängen. Jag somnar inom några få minuter.

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018. Bokmärk permalänken.

4 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 april

 1. Hanna skriver:

  Oj vilken späckad dag!

 2. Frudin skriver:

  Oj att du orkade vara så aktiv efter jobbnatt! Alltid kul med dina EFIT. Jag får köra nästa på Valborg!

 3. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa din dag. Du har verkligen fullt upp!!
  Kram, Ingrid

 4. Pingback: Det där med att vara ledig | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *