Det där med att vara ledig

Det har gått några dagar sedan min EFIT-dag i lördags. Det har hunnit hända en hel del och par av de händelserna kommer upp som egna inlägg lite senare. Men nu blir det mest lite vardag, både i imperfekt och futurum.

Natten mot söndagen sov jag i drygt tretton timmar. Sedan åkte jag till Lakritsfestivalen som hölls i Annexet. (kommer inlägg och länk senare)

På söndagkvällen lagade jag mat för lunchlådor och att lägga i frysen. Riktig 70-talsmat, kassler med ananas och chiligrädde. En av mina favoriträtter, lättlagat och gott. Över huvud taget är mat som lagas i långpannan praktiskt. Blir mycket och kan frysas.

Ett enda arbetspass här jag gjort den här veckan, lägger oftast mina scheman i schok med antingen ledigt eller arbete. Det är sällan jag bara jobbar en natt, men så var det nu i måndags. Det var en helt ordinär natt, en av mina kollegor fyllde år år och bjöd på fikabröd.

På tisdagen sov jag till klockan 15, gick upp och förberedde mig för att gå på den föreläsning som handlade om händelserna i Husby 2013. (kommer inlägg och länk senare).

När jag kom hem från Nya HusbyTräff, jag hade köpt en färdigmat på vägen, värmde jag mat hällde upp ett gglas rött och unnade mig att vila. Pratade i telefon och lyssnade på ljudbok.


Igår, onsdag, gick jag upp tidigt för att åka till en studiedag på Newmaninstitutet. På förmiddagen handlade om kopplingen mellan litteratur, poesi och teologi. Efter lunch hade vi föreläsning om kristologi och treenighetslära.

Vi slutade klockan 17:00. Då var jag alldeles utmattad. Trots att jag haft laggad lunch med mig bestämde jag mig för att besöka min favoritpizzeria i Svavagallerian. Tänkte att pizza och ett glas vin skulle pigga upp mig. Det gjorde det inte, men med en cappuccino efteråt kände jag mig nöjd och tog pendeltåget mot Stockholm.

När jag skulle kliva av i Sollentuna såg jag hur bussen åkte, nästa skulle gå om en halvtimme. Bestämde mig snabbt för Helenelund istället. Där visade det sig vara 28 minuter tills bussen skulle gå. Promenerade, eller snarare släpade mig, ner till Kista Centrum och tog T-banan hem.

När jag kom hem gav jag Kingston ny mat och sedan gick jag och la mig. Lyssnade klart på ljudboken som nu var riktigt spännande. Sedan sov vi, Kingston och jag.

Idag och imorgon har jag ett ordentligt studiebeting att beta av. Som avbrott ska jag tvätta, diska och bära ut retur. Ska också försöka hinna med ett träningspass, alternativt en längre stavpromenad, och en vernissage imorgon. Ska också försöka hinna skriva lite kommentarer hos bloggvänner. Jag läser ofta på T-banan och bussen, men det är för skakigt för att skriva medan jag reser.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *