Regn ute, sol inne

När jag vaknade började jag med att kolla vädret. Utanför gick folk med paraplyer och det regnade ordentligt.

Jag skulle träffa B vid Linnéplatsen och vi skulle gå till Annedalskyrkan för att lyssna på en lunchkonsert. Jag promenerade ner till Järntorget och svängde upp på Linnégatan. Det var kallt och blött. Vid hållplatsen Prinsgatan gav jag upp och tog spårvagnen.

Vi stretade upp till kyrkan i motvind, många trappsteg var det. Det var skönt att komma inomhus och vila ut lite innan det skulle börja.
Lina Melander och Viktor Olofsson spelade och sjöng låtar av Joni Mitchell, Emmylou Harris & Dolly Parton och berättade om dem. Det var en fin konsert.

Det regnade och var kallt hela dagen. Många av de planer vi hade fick ändras. Vi skulle promenera i Botaniska trädgården och äta lunch var det tänkt. Men med det vädret ville man bara komma inomhus.

Vi hittade ett ställe på Linnégatan som heter Ethels Café. Där åt vi vår lunch, en underbart god Västerbottenpaj. Förutom sallad och bröd ingick också kaffe och en kaka. Det hela kostade bara 85 kronor.

Vi satt kvar rätt länge och pratade, men till sist gick vi upp och tog bussen hem till B. Hon har flyttat sedan sist jag besökte henne och det var trevligt att se hennes nya hem.

Tiden gick fort, vi drack vin jag haft med mig och pratade. Sedan lagade B middag åt oss. Potatisgratäng och fläskytterfilé tillagad i ugnen. Så gott!

Vi tittade på ett TV-program vi båda ville se och åt lite glass med jordgubbar. Sedan var det dags för mig att börja tänka på hemresan.


B följde mig till busshållplatsen och bussen kom ganska snart, tror det var 6 minuter. Jag åkte till Nordstan och gick sedan raskt ner till Drottningtorget och tog 9:an. Den kom efter 5 minuter. Var hemma på Stigbergsliden snabbt och problemfritt. Trött var jag också. Det hade varit en bra dag. Trots vädret.

Det här inlägget postades i Livet, Resor. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Regn ute, sol inne

  1. Ingrid skriver:

    Här har det varit uppehållsväder, men kallt och blåsigt. Det känns som om det borde komma ett ordentligt regn för att vi ska få tillbaka lite vårvärme.
    Er lunch låter både prisvärd och god!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *