Valborg

Den här dagen ligger nog på fel ställe. Det är nästan alltid kallt och ruggigt och lockelsen med att hälsa våren är måttlig.

Redan då jag fick veta hur vädret skulle bli bestämde jag mig för att stanna hemma och ha en hemmakväll. Jag gillar inte att frysa och dessutom gillar jag lugn och ro i kattsällskap.

Jag gick ut med 4 kassar som skulle lämnas till återvinningen. Jag tänker alltid att jag ska vara ordentlig och sortera i olika kassar, men så blir det ändå så att jag måste sortera på plats. Men det går ju det också.

Åkte till Kista med min son för att ta en fika. Slank in på Telia för att titta på en Galaxy S9. Bara titta alltså. Min telefon hade krånglat länge eftersom den inte hade något lagringsutrymme kvar och ingen plats för minneskort. Just den modellen hade av någon anledning inte det. Jag har länge fundera på en ny mobil, en lila S9. Så då fick det bli så.

Medan vi fikade startade F upp mobilen och jag sprang bort till Webhallen och köpte ett SD-kort. Lika bra att ha ett minneskort för lagring redan från början. Det tog lite tid innan alla appar var på plats och vi hann både handla på Clas Ohlson  och åka hem innan det var klart. Sedan hade jag att göra med att få ordning på olika inlogg och få igång allt. Bland annat ville jag ha en trevlig ringsignal.

Det var tänkt att jag skulle stanna hemma äta och mysa med Kingston. Men jag åt en macka och drack kaffe. Sedan behövde jag hjälp med en sak och hamnade hos min son. Tog en promenad ner till Husby Gård där jag betalade min skuld från den dagen då jag tog en långpromenad. Jag fick ju fika på ”krita” då.

Allt var redan över när vi kom dit, men det fanns en rejäl glöd kvar av årets Valborgseld.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Valborg

 1. Ingrid skriver:

  Grattis till nya mobilen! Då har du lite att pyssla med innan den är uppfostrad och uppför sig som den ska. Hoppas att ni kommer att bli goda vänner.
  För min del blev det inte heller någon brasa. Halv storm, regn och åska är ingenting som jag ger mig iväg ut i i onödan.
  Ha en skön första maj!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det blev ju lite brasglöd i alla fall. Jag är ju, som jag skrivit tidigare, intte helt förtjust i folksamlingar och det behövs något extra för attt jag ska välja att befinna mig i folkhopen. Fint väder hade varit det extra. Men det får bli ett annat år…

   Jodå, vi börjar bli goda vänner redan. Det är en del skillnader mellan S6 och S9, har ju varit några generationer emellan. Men på det hela taget är de rätt lika. Gillar att de är lila, det matchar både stora delar av min garderob och, inte minst, mina glasögon.

   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Härligt med ny mobil, men det brukar ta lite tid innan man är bekväm med allt nytt. Något tefika är det inte tal om här. Vi har regn och bölats om vartannat. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *