Vintern rasat ut

Äntligen blev det sommar. Eller är det bara som jag tror? För i skuggan är det kallt och termometern visar inga imponerande siffror om jag ska vara ärlig. Men solen sken i alla fall. Ändå lyckades jag helt förstöra dagen.

Jag var helt utmattad efter jobbet, är verkligen inte på topp just nu. Vi hade lugnt under natten så jag borde kunnat nöja mig med några timmars sömn. Men icke.

Det var GA-dag på kolonin, GA står för Gemensamt Arbete. Jag ville ha ett säsongsarbete, men trots att jag var där när det skulle börja så var det inte många sådana kvar. Plockade till mig ett med skötsel av planteringskrukor vid en av infarterna. Men tråkigt nog inte som förra året, den vid min egen infart, utan en långt från min stuga och långt från vatten. Kommer att bli tvungen att bära tonvis med vatten under sommaren. För vi hoppas ju på en solig och varm sommar. Jag fick ett kuvert med frön, samma som vi fick på årsmötet, och jag orkade inte diskutera. Jag kan väl inte odla pumpor och solrosor i de där krukorna. Möjligen kan jag väl sätta krassen. Men sådant tar ju tid och jag kommer att köpa lite plantor för egna pengar. Det är lugnast så. Vissa i styrelsen är så barska och gränsar till otrevliga. Förstår verkligen inte sådant. Som om man har för avsikt att läxa upp ett barn, istället för att se det som ett gemensamt projekt.

Jag tittade var krukan/krukorna fanns och gick sedan och la mig. Tänkte sova ett par timmar, till kl 14 kanske. Jag vaknade 19:55.

Dagen var borta och jag behövde åka hem. Hade så gärna stannat. Det var i alla fall 13 grader ute och fåglarna kvittrade i skymningen. Men jag skulle ju hämta Kingston.

Eftersom jag var hungrig fixade jag mat och kaffe. Sedan bytte jag om och gick till T-banan. Det tog 1 timme och 10 minuter att komma hem. Då hade jag lite tur eftersom T-banan gick bara ett par minuter efter det att jag kom till Skarpnäck.

Kingston krånglade och gömde sig under en soffa. Jag orkade inte bråka med honom så han fick stanna. Lucas ville däremot följa med mig och hoppade upp på vagnen. Men han ska ju vara kvar ett par veckor till så jag gick hem ensam.

När jag kom hem slog jag upp ett glas. Nej, inte vin. Coca Cola zero. I vinglas. Jag har massor av vin hemma, har köpt på mig flera sorter beställningsviner och även beställda viner som inte finns i min hemmabutik i Kista. Men jag var inte sugen på vin, bara sugen på att dricka något i glas med fot. Och tugga på lite jordnötter.

Nu har jag lagt mig, sitter i sängen. Saknar Kingston och Lucas. Men snart ska vi flytta ut till landet. Jag behöver städa både ute och inne innan de kommer. Behöver också få ut fukt från vintern och få med saker, kläder och sånt. Men just nu behöver jag vila, sova. Är så trött.

*Bild från pixabay

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vintern rasat ut

 1. Ingrid skriver:

  Det måste var svårt att känna att man har pressen på sig att sätta och så och hålla ordning. Jag hoppas att du fick sova ut ordentligt!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det blir ju en viss press att se till att det blir vattnat och växer snyggt.
   Jodå, jag sov ut ordentligt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *