Måltidskontraster

Det är lite mycket nu och stressigt. I morse skulle jag på provtagning, för säkerhets skull var jag fastande trots att jag nog inte anser att det är nödvändigt för just det provet. Men man vet ju aldrig vad de kan få för sig.

Efteråt insåg jag att tiden var för knapp för att hinna hem och äta frukost innan jag skulle ha tvättstugan. Det fick bli en snabbfrukost på MacD.


När jag kom hem plockade jag ihop det jag skulle ha med mig och gick till tvättstugan. Idag behövde jag bara tvätta två maskiner, en med ljus tvätt och en med mörk. Egentligen är det inte jobbigt att tvätta, det är allt runt omkring som tar energi. Passa tiden, bära dit det, sortera in i maskinerna, hänga och tumla och sedan vika och bära det därifrån. Till sist ska det städas. I bästa fall har man sluppit att även städa före tvättandet.

Min plan var att jag efter att jag var klar med tvätten skulle jag åka till stugan. Skulle bara uträtta några ärenden på vägen. Innan jag gav mig av tog jag en kopp kaffe och två knäckemackor med skivad tomat.

Jag började med att åka till Solna centrum. Där fick jag delar av mina ärenden gjorda. Tog sedan Tvärbanan till Globen, men där visade det sig att den affär jag sökte inte fanns, trots att det stod på Google. Jag kände mig trött och lite vimmelkantig och insåg att jag behövde ladda ny energi. I synnerhet om jag skulle åka till stugan. Bestämde mig för att äta.


Stärkt av Toast Skagen och Chardonnay promenerade jag till Gullmarsplan för att ta T-banan till Skarpnäck. Men det var, som så ofta, problem och förseningar på grund av spårfel, eller växelfel eller vad det nu var. Jag blev helt matt, jag orkar inte med SL och deras undermåliga trafik längre. Det är något fel med T-banan och pendeltågen varje dag. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till Tvärbanan och åka hem igen. Tvärbanan har inte alls lika mycket problem med förseningar.

Vid Liljeholmen klev jag av, gick in i deras centrum och fick äntligen tag på det jag sökte. Sedan Tvärbanan till Solna och T-banan hem.
Hemma drack jag kaffe och åt en vaniljmunk. Sedan ett varmt bad och därefter var det dags att ta tag i studierna ett par timmar. Trots att dagen blev strulig är jag nöjd. Det var ju trots allt måndag…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Måltidskontraster

 1. Ingrid skriver:

  Du hann med mycket på den måndagen. Jag kan mer än väl förstå att strulande kommunikationer är otroligt irriterande. Det måste vara enormt jobbigt när det inte fungerar och man ser att tiden går.
  Hoppas att du har en bra tisdag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Strulet i kollektivtrafiken gör mig så trött. Man kan aldrig planera med SL:s reseplanerare utan måste alltid ta till reservtid om man har en fix tid att passa. Jag tar alltid 2-2½ timme på mig till jobbet, enligt planeraren ska det ta 58 minuter. Ibland behöver jag hela den tilltagna tiden, som förra veckan då det tog 2 timmar och 15 minuter en av kvällarna. Det är en ohållbar situation och en, av flera, anledningar till att jag funderar på att gå i pension i höst. Inte helt då, men jobba bara 50%. Jag blir så trött och stressad av kollektivtrafiken. DN presenterade tidigare i år en stor undersökning om stress och där såg man att Stockholmare är mest stressade i landet och att främsta anledningen var just kollektivtrafiken. Inte bara förseningarna utan också trängsel och andra problem. Man vet också att den som åker kollektivt, jämfört med egen bil eller cykel, är betydligt oftare sjuk. Risken att utsättas för smitta är enorm i den trånga kollektivtrafiken där man står så tätt att man bokstavligen andas in den andres utandningsluft. Vid de tillfällen då man faktisk sitter på varsin sittplats hostar och nyser folk rätt ut, ofta utan att hålla för munnen. Om de håller för så är det med handen, som de sedan kladdar runt med där andra ska ta. Man ska nysa och hosta i armvecket. Det borde läras ut i skolan!

   Tisdagen blev bra, förutom då kollektivtrafiken, med en dag i Uppsala. Mer om den dagen i nästa blogginlägg.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *