Första semesterdagen, en lugn lördag hemma

Det var inte direkt med pukor och trumpeter jag firade min första semesterdag. Istället började jag med ett blodbad som skulle gjort Kristian II, om inte avundsjuk, så i alla fall väckt hans beundran.

Jag gick och la mig, satte alarmet på 5 timmar. Tanken var att jag skulle åka till stugan när jag vaknade, men dels var jag för trött dels gjorde det väldigt ont i tummen. Det blödde fortfarande och trädgårdsarbete kändes allt annat än lockande.

Helst hade jag velat sätta mig på balkongen och bara vara. Men den där stegtävlingen, en lagtävling, som vi på jobbet är med i gjorde att jag var tvungen att gå ut.
Jag promenerade till Kista centrum och hämtade ut medicin som var undanlagd till mig. Sedan tog jag en sväng runt och köpte på mig några vardagsörhängen. Gick och fikade.

Jag var så sugen på att ta T-banan hem, men det skulle ju inte fungera. Jag behöver lägga min dagsambition på att gå lite mer än mitt snitt. Varje dag, dag för dag. Alltså gick jag hem.

När jag kom hem lagade jag mat, var så hungrig. Det var inget mrkvärdigt, rester bara. Sedan tog jag med mig Kingston ut på balkongen.

Vi tillbringade kvällen i vårt glasakvarium. Det var riktigt spännande. Folk tror ofta att man är betittad och utsatt när man bor på bottenvåningen. Men det är få, om ens någon, som tittar in på en. Däremot så syns man väldigt väl när man befinner sig utanför och vi hade roligt som på teatern. Jösses så folk håller på!

Kingston är väl mest intresserad av hundar, fåglar och sådant som låter. Själv är jag väl egentligen inte så intresserad av att titta på folk alls, men det går ju inte att undvika när folk beter sig och drar uppmärksamheten till sig. Gapar och skriker gör de också.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Första semesterdagen, en lugn lördag hemma

 1. Znogge skriver:

  Det är ganska så intressant att sitta och studera människor som passerar förbi och visst noterar man ett och annat. Tyvärr en hel del negativt beteende… Så ni har en sådan tävling på jobbet. Det hade vi för ett antal år sedan men den rann ut i sanden. Nu kollar jag för eget intresse via mobilen hur långt jag går.

  • Kraka skriver:

   Det är hela landstinget, säkert landsting i hela landet, som stegtävlar via tappa.se nu. Jag har ständigt stegräkning på i min mobil, men det här blir jag bara ytterligare stressad av. De som ligger först har stegsnitt runt 45 000 steg per dag. Vårt lag ligger på något runt 14 000.

 2. Pingback: Skämt eller allvar | Kraka

 3. rabarberpolisen skriver:

  Livets teater…trevlig semester!!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *