Varm dag – på gott och ont

Jag gick upp strax efter klockan 04 i morse. Det var faktiskt lite kyligt när jag var ute och borstade mina tänder. Åt lite frukost och bredde ett par mackor att ta med mig. Sedan åkte jag mot Uppsala.

Det var lite trevligt att åka genom Stockholm så där tidigt på morgonen. Jag kör nästan aldrig genom stan numera eftersom det kostar pengar. Det kostar i och för sig pengar att åka Essingeleden också, så egentligen kan det väl kvitta. Men före 06:30 är det alltså gratis.

Jag letade mig fram till bilverkstan och kom i god tid. Lyssnade på ljudbok medan jag väntade på att de skulle öppna.

Precis kl 07 lämnade jag bilen och satte mig sedan med en kopp kaffe och åt de medhavda mackorna. Det var ju ett tag sedan frukosten som jag ätit redan kvart över fyra.

När bilen var klar åkte jag genom Uppsala från norra sidan. Har inte varit i den delen av stan på hur många år som helst. Det var enormt många nya hus och fler var på gång.
Eftersom det var varmt orkade jag inte parkera långt från skolan. Det är lite dyrt att stå inne i stan, men det fick det vara värt just idag.

Hittade ett trevligt vägmärke, ett som passar i Pelles stad.


Jag gick ner till Newmaninstitutet och hann göra mig en kopp kaffe innan vi skulle börja. Vi skulle vara i den lokalen, Ateljen, som ligger högst upp. Det var fruktansvärt varmt, trots att vi hade flera fönster öppna. Men utsikten är fin.


På lunchrasten gick jag ut, köpte en tunnbrödsrulle och satt vid ån. I skuggan.

Vi har haft föreläsningar dels om eskatologi, dels om tre av Paulus brev. Det var en trevlig och bra dag. Förutom då att det var så varmt.

Efter skolan gick jag och hämtade bilen och körde hem. Hamnade i värsta bilkön och det tog tid. Men till sist kom jag hem och hade turen att det fanns en plats på besöksparkeringen. Jag behöver ha bilen hemma eftersom jag ska besikta tidigt imorgon. Ska väl förhoppningsvis inte vara några problem nu när den är nyservad.

Jag var uppe och hälsade på mina pojkar. Det går verkligen ingen nöd på dem.


Innan jag gick hem tog jag en sväng förbi affären och köpte lite glass. Jag är så trött och behöver vila lite nu. Har några saker jag måste göra, men i övrigt får det bli en tidig kväll.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *