Lite blandad dag

Det var meningen att jag skulle städa köket och hallen där hemma idag. Men jag blev inte klar. Var tvungen att åka in till stan och hämta min flygbiljett och andra resehandlingar. Man kan få dem med posten, men vem vågar låta sådana viktiga papper anförtros PostNord.

På vägen till T-banan träffade jag en orädd liten varelse som gärna poserade.


Klockan var över lunchdags och jag var så hungrig. Jag klev av vid Fridhemsplan för att gå därifrån, behöver ju stegen. Vid Sankt Eriksplan hittade jag en Subway och bestämde mig för en snabblunch. Tänkte att jag borde variera mig lite och tog en med skagenröra, äter ju annars nästan alltid tonfisk. Men den var väl så där. Inte något fel på den, bara inte rätt fyllning i en sub.


Traskade sedan på utefter Odengatan, Sveavägen och Tegnérgatan. Det var varmt och jobbigt, försökte smyga efter väggarna där det fanns skugga.

När jag hämtat kuvertet med biljett och annat gick jag tillbaka till Sveavägen och satte mig sedan på Miss Clara. Drack ett glas rosé och åt lite mandlar. Hade velat ha jordnötter, men det hade de inte. Antingen fick man äta mandlar eller rostad majs. Det var gott med några mandlar, men de flesta i påsen har jag kvar i väskan. Vinet däremot var väldigt gott.

Hade mycket väl kunnat tänka mig att dricka ett glas till och sitta kvar, men jag hade ett sammanträde och därmed en tid att passa.

Klockan var överraskande mycket och jag insåg att jag inte skulle hinna mer än hem och vända. Bestämde mig för att åka direkt till mötet. Kom lite tidigt, men det var många jag känner som jag kunde prata med.

Man höll på att duka upp till soppa och pannkakor. Man serverar ofta det mellaneftermiddagens aktiviteter och veckomässan på tisdagar.


Vårt sammanträde skulle börja klockan 17 och soppan serveras 18. När jag såg gräddenoch sylten kände jag mig jättesugen. Men dte var bara att snällt vänta.

Jag är ersättare i Kyrkorådets arbetsutskott, men idag var det en av de ordinarie som var frånvarande och jag tjänstgjorde. Det var ett antal ärenden, men vi var klara precis lagom till klockan 18:00.

Det var en underbart god champinjonsoppa. I alla fall hoppas jag att det var champinjoner, jag har enorm respekt för svamp. Men svampen var säkert köpt. Jag känner mig mer än hyggligt säker på att inte plocka fel vit svamp, men det skulle ändå inte falla mig in att plocka champinjoner någon annan stans än i grönsaksdisken.
Efter soppan var det pannkakor med grädde och sylt. Så sjukt gott!

Klockan 18:30 var det veckomässa. Det var den sista gudstjänsten i Spånga-Kista församling som hölls enligt gamla kyrkohandboken. På söndag tas den nya i bruk. Det har tagit 20 år att färdigställa den. Inget litet arbete precis.

Efteråt åkte jag hem. Gick upp med mat till Kingston och gosade med mina två kattpojkar. De ska stanna där ett tag till medan jag flänger arm och åter. Katter behöver lugn och stabilitet.

Nu är jag tillbaka i stugan. Imorgon ska jag upp jättetidigt för att lämna bilen på service i Uppsala. Det fanns ingen tid att få i Stockholm inom rimlig tid. Men jag ska ju ändå till Uppsala så det fungerar bra.

I mässan sjöng vi, ur den psalmboken som är ett tillägg till den vanliga, 817 Med hjärtats tillit. Den är så vacker.
Eftersom jag inte hittar den varken på Spotify eller youtube så bjuder jag på en tysk version som lite bonus. Lyssna! Det är vackert – oavsett om man är troende eller inte. Man behöver (nog) inte ens kunna tyska.

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *