Bara två dagar

Igår åkte jag till stugan. Jag skulle bara åka dit över dagen, men jag fick möjlighet att lämna Kingston hos dem som har Lucas. Ja, ni vet kanske att Lucas är tillfällig sällskapskatt åt min sons ena katt Kirk. Det var helt oplanerat, jag gick förbi och Lucas satt på balkongen. Jag pratade med honom och S kom ut och frågade om jag ville lämna Kingston där också några dagar. Vi ska flytta ut till landet lite längre fram, båda katterna och jag.

Katterna samlades och diskuterade hur de skulle lägga upp dagen.

Jag tog vägen via Solna och åt en sen frukost eller tidig lunch, beroende på hur man ser på det.

Det var varmt och skönt ute, kanske i varmaste laget om man ska jobba i trädgården. På vägen från T-banan såg jag riktigt röda tulpaner. Sådana vill jag också ha.


Men mina pingstliljor går inte heller av för hackor.


När jag bytt om tog jag en promenad på området. När jag gick förbi kiosken satt en granne där och jag satte mig och pratade, köpte kaffe och en kaka.
Sedan blev jag kvar rätt länge, köpte ett glas vin och satte mig på en bänk lite längre ner och lyssnade på ljudbok.

Till sist gick jag i alla fall hem till min stuga och röjde lite, körde kvistar till kvistkomposten.

När det blev kväll gick jag in, hade ingen dator med mig och lyssnade på bok en stund innan jag somnade.

Jag sov väldigt gott, troligen för att jag var så trött. När jag gick upp drack jag först kaffe ute och sedan klädde jag mig och gick till affären och köpte bröd och pålägg.

På vägen såg jag söta violer.


Jag har en vildsådd gran, som jag måste ta ner med tiden. Den är ett störande element, men just nu blommar den eller vad det nu är granar gör. Den är rätt fin om man tittar upp på den.

Äppelträden blommar också, men det är inte mycket med dem heller. Det behövs en förnyelse bland mina träd.


Jag klippte en av mina gräsmattor, det var långt och vildvuxet. Blev mycket att lägga i komposten.


Det var 25 grader i skuggan idag och i solen visade termometern 40 grader. Inte undra på att jag känner mig trött.

Jag lagade lite mat och satte mig ute och åt, i skuggan. Det var varmt även på kvällen. Efter maten diskade jag. Årets första disk.


Innan jag bytte om och åkte hem satt jag en stund och vilade. En Kungsängslilja hade lyckats fröså sig och hamnat långt från de övriga. Jag sparade den när jag klippte gräset. Inte kan man väl köra över en så vacker blomma?

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bara två dagar

 1. Znogge skriver:

  Så mysigt du verkar ha det vid din stuga. När det gäller granar har de en tendens till att snabbt bli stora. Jag fick en silvergran i en julgrupp och satte den sedan i trädgården. Åren gick och plötsligt var den en bjässe så en firma fick ta ner den. Träd i all ära men lagom höjd är bäst.

  Ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det är verkligen mysigt att vara i stugan. Min oas i världen.
   Ha en fin dag du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *