Inte mycket gjort, men dagen gick ändå

Vaknade rätt tidigt men bestämde mig för att det var dags att försöka justera dygnsrytmen om jag ska orka jobba nästa vecka. Det är min fjärde semestervecka och snart är ledigheten över. .

Till sist kom jag upp och kunde till min glädje konstatera att det var varmare igen. Visserligen blåsigt, men en temperatur över 20 grader.

Jag bar bort sopor och diskade. Sedan åkte jag på utflykt till Tyresö Centrum. Behövde handla mat till middagen. Vi hade bestämt att jag skulle göra lasagne.
Passade på att handla till morgondagens middag och även inhandla en box svarta katten (Gato Negro).

Jag hade fått syn på en duk som jag tyckte om och tänkte köpa den på vägen ut. Men det glömde jag förstås. Tankarna på den försvann medan jag fikade. Men jag åkte sedan tillbaka igen och köpte den. Har pratat ett tag om att köpa en duk till det fula bordet, men inte hittat just den jag ville ha förrän nu. Lite mönstrad, men inte gräll och prålig.

Min son kom framåt eftermiddagen, sen eftermiddag. Vi satt och pratade en stund och sedan fixade jag middagen. Dukade ute och hade den osannolika oturen att det kom en kortvarig skur. I regnmätaren var det 0,75 mm. Men allt blev blött och jag fick torka både bordet och porslinet. Men när vi sedan åt var det uppehåll igen.

Vi skulle kolla i utrymmet mellan innertak och yttertak för att se om det gick att se skorstenen ordentligt. Jag har aldrig tittat där och till vår stora förvåning var det fullproppat med gamla bräder och liknande bråte. Det var tvungen att tas ut. Det blev en hög, men inte så stor som jag förväntade mig. Nu är i och för sig minst hälften kvar och får tas ut vid annat tillfälle. Men nu ser man i alla fall skorstenen. Eller om det möjligen kan heta murstocken. Skorsten är väl det som sitter uppe på taket.

Efter maten och utplockandet av bräderna drack vi kaffe och åt upp resterna av tårtan från igår. Klockan är redan kväll, på gränsen mot natt, och det är sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Inte mycket gjort, men dagen gick ändå

 1. Znogge skriver:

  Bra att du återvände och köpte duken. Hade du inte gjort det hade du säkert ångrat dig. För övrigt lät det som en bra dag och du har verkligen haft tur med ditt semesterväder 😀

  Trevlig fredag!

 2. wiolettan skriver:

  Visst fick du en del gjort. Att gå i affärer och handla kan ta tid.
  Fina hjärtan där på duken.
  Ha det så bra.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *