Kyligt värre

Vaknade, och gick upp, strax efter klockan 7 i morse. Stackars F hade legat vaken i flera timmar och inte kunnat sova eftersom han frös. Om han bara väckt mig så hade jag kunnat sätta på ett element.

Jag drack kaffe i den bleka, flackande solen. Det var halvmulet och kallt. Riktigt kallt och jag blev tvungen att gå in och hämta mitt täcke och dra om mig.

Efter mitt morgonkaffe traskade jag iväg till affären och köpte bröd. Sedan ordnade jag frukost och dukade upp utomhus när jag kom hem. Det var verkligen kallt. Men när vi satte igång med trädgårdsarbetet så blev vi ju i alla fall lite varma. F gräver bort gamla rötter och jag pysslar med lite av varje. Diskade gjorde jag också.

Jag hade ett ärende inne i stan och åkte iväg ett tag. Det tog ett par timmar och när jag var tillbaka var det dags att laga middag. S skulle också komma och äta med oss innan vi skulle åka till Gröna Lund för att se och lyssna på Marilyn Manson.

Vi åt lövbiff med potatisgratäng och sedan drack vi kaffe och åt tårta. Inte för att det är nationaldagen, den har jag väldigt blandade känslor för, men för att vi missat både handduksdagen och mors dag medan jag var på resa. Jag fick förresten en bra och rejäl handduk av min son. Han fick en handduk med Albaniens flagga på av mig.

F skulle bli hämtad av en av sina vänner för att tillbringa kvällen med honom medan S och jag åkte in till Gröna Lund.

Det var kallt redan från början och jag frös långt innan konserten ens börjat. Jag drack kaffe, men det hjälpte inte så mycket. Höll mig sedan vid glassbaren för att slippa trängas. Tycker man hör bra, men ser inte så  bra, därifrån. Men de körde rökmaskin nästan hela tiden så det kunde ju kvitta.

 


Jag har väl inte lyssnat speciellt mycket på Marilyn Manson, men det kändes som att han nog var någon jag borde se live. Musiken är ju bra, men jag har inte så mycket koll på låttexterna. Det påstås ju att han är satanist, men det är ju en rätt brokig samling som går under den beteckningen så jag vet inte. Strunt samma, det var en helt okej konsert. Men hela upplevelsen blev ju förstörd av att det bara var 11 grader ute. Jag frös enormt och det hjälpte minsann inte att dansa sig varm.Vi gick lite innan det slutade, mest för att slippa trängas på vägen därifrån, men också för att det var så kallt.

Jag gick raskt från T-banan, men stannade till en stund och pratade med en katt som satt högst upp på ett balkongräcke.

När jag kom hem till stugan var det 9 grader på utomhustermometern. Inomhus var det faktisk hela 18 grader, men jag har ändå satt på elementet i sovrummet. Jag har också gjort en kopp te, Lapsang souchong, denna underbara tesort som doftar så gott.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kyligt värre

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra helg det blev även om det inte var så varmt. På konserter vill jag oftast inte stå så nära för ljudets skull men även för trängseln. Jag är en tedrickare av stora mått men just Lapsang souchong är ingen favorit. Nåja, det finns ju så många andra att välja bland!

  Ha en bra torsdag!

 2. wiolettan skriver:

  Gott med en kopp varmt the då man känner sig frusen. Jag dricker inte gärna kaffe, men grönt the är gott.
  Idag kanske du fryser mindre det har blivit varmare nu igen.
  Fint att få en pratstund med en katt.
  KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *