Flytt och etablering

I måndags, igår alltså, flyttade jag äntligen till stugan för säsongen. Det är en hel del som ska med och allt är nog inte riktigt här ännu.

Min  son är här den här veckan och hjälper mig i trädgården med de tyngre momenten. Men det är också en chans för oss att umgås ordentligt. Han har ju varit i södra Sverige hela våren och vi har bara träffats enstaka gånger. Katterna ska komma hit lite senare i veckan när jag städat och fått lite mer ordning.

På vägen handlade vi på IKEA. Jag ville ha några nya underlakan och det slutade med att ett och annat övrigt också slank med. Några nya påslakan med örngott bland annat.

Vi hann inte mer än dit och börja lite smått i trädgården förrän jag var tvungen att åka tillbaka. Jag skulle på ett sammanträde i Kista. Det var föreningen Rädda Järvafältet där jag är med som jag engagerat mig i lite extra i. Järvafältet betyder mycket för mig och de som sitter i styrelsen nu har suttit länge och vill gärna bli utbytta. Just nu har vi en interimstyrelse och ett nytt årsmöte ska hållas i slutet av augusti.
Min vän L, hon som är den jag brukar kalla ”min vän röntgenläkaren” här på bloggen, är kassör och har varit det länge.

På väg från mötet fick jag syn på en graffitibild som jag blev förtjust i. Graffiti är en konstform jag är intresserad av sedan länge. Vem som gjort den vet jag inte. Kanske finns det någon som känner igen tagen som berättar vem konstnären är?

Jag tog vägen förbi hemma och plockade med mig några saker jag glömt och åkte sedan T-banan tillbaka till stugan. Under tiden hade min son varit och handlat och lagat middag.

Jag var ruskigt trött och somnade verkligen ovaggad. Jag hade ju inte hunnit sova så många timmar efter resan och var uppe tidigt och hade tvättstugan redan klockan 07:00.

Idag vaknade jag tidigt, först redan vid 05-tiden, men det var alldeles förtidigt och jag somnade om. Men vid 07:30 klev jag upp och gjorde mig en kopp kaffe. Gick ut för att dricka den i solen. Men då fick jag nästan en chock. Det var kallt och blåsigt! Helt oväntat efter värmeböljan som varit senaste tiden.
Jag gick in och hämtade min hoodjacka och drack sedan kaffet trots att det inte var alldeles njutbart i blåsten. Därefter tog jag en promenad för att köpa lite saker till frukosten.

Idag har vi, förutom att jobba en del i trädgården, varit på utflykt. Dels till Jula vid Port 73 och sedan Nacka Forum. Jag var på jakt efter en Stiga elsåg och det visade sig att det bara var i Nacka Forum som man hade den på lager.

Vi passade på att äta lunch medan vi var i Nacka. F åt en burgare av något slag, den såg riktigt god ut. Jag åt bakad potatis med skagenröra. Väldigt god!


Jag har alltid önskat mig en regnmätare, märkligt att jag inte skaffat en tidigare eftersom de kostar så lite. Men nu blev det i alla fall av.


På kvällen skulle min son ett ärende och jag passade på att vattna. Dels de krukor jag har säsongsansvar för, dels mina krusbär och hallon.


Ett par rådjur höll på att skrämma slag på mig när de kom farande genom trädgården, de rusade så snabbt att jag aldrig hann fånga dem på bild innan de var borta igen.

Nu är det kväll, snart sovdags och jag känner i kroppen att jag varit igång länge. Ska bli skönt att sova snart. Imorgon är en annan dag, som Scarlett O´Hara sa.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *