Inget särskilt har hänt – Listad söndag

Jag hade svårt att somna inatt och hann både äta, dricka, leta efter ett störande ljud och gå ut och tvätta händerna innan jag kom till ro. Allt medan jag lyssnade på en ljudbok. Som jag dessutom fick lyssna om på morgonen eftersom jag inte mindes ett dugg av vad jag hört.

Eftersom jag inte är frisk ännu från min besvärliga förkylning var min avsikt att ta det lugnt. Inga stora planer.

Listan har en egen kategori som heter En av alla dessa dagar.

När gick jag upp?

Jag vaknade 11:05 och gick upp strax efter.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag lyssnade på ljudbok, en av Jan-Eric Boos böcker i Pristrilogin, Döden har sitt pris. Men jag hann också prata i telefon, jag fick ett samtal.
Jag funderade på relationer, funktionella och dysfunktionella. Dels inspirerad av boken jag lyssnade på, men också av något K sa igår.

Vad serverades?

Kaffe, massor av kaffe. Hade gjort en kanna med 6 koppar och den gick åt. Två mjuka småfranska, någon typ av källarfranska kanske det kan räknas som. Med St Agur-ost och salami.

Vad gjorde jag sedan?

Jag satt länge med min frukost. Katterna var ute i trädgården och jag lyssnade på boken.
När katterna tröttnat på att vara ute, det är väldigt energikrävande för innekatter att hålla rätt på fåglar och annat som rör sig ute, fick de gå in och lägga sig. Båda somnade utmattade i min säng.

Jag tog med mig mina soppåsar och gick med dem till sopmoloken. På vägen tog jag en turfzon och sedan gick jag på toaletten.

Jag bytte om och tog tag i ogräset. Rensade ett tag och gjorde sedan lite kaffe och ett par mackor. Medan jag åt lyssnade jag på boken.

Det var meningen att jag skulle återvända till mitt ogräs, kirskål, och fortsätta med bekämpningen. Men min granne dök plötsligt upp och ville bjuda på kaffe.
Jag hade ju redan kaffe i min kopp, men jag ville gärna prata med henne så jag tog med min kopp och sedan blev jag sittande hos henne. Det började regna och vi gick in. Hon bjöd på vin och när en annan granne kom dit fortsatte vi med vinet. Hon plockade fram lite vickning, bröd, stekt ägg och tomat.

Så småningom blev det dags att gå hem. Klockan var mycket och jag ville hem till katterna.Jag kollade och tömde regnmätaren på 1½ mm på vägen in. Sedan kom en riktig störtskur. Och åska.

Nu sitter jag i min säng. Dricker te och har ätit ett franskbröd med ost. Det är kväll och strax sovdags.

Köpte jag något?

Nej, jag har inte varit någonstans där man kan handla.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Ja, jag hade tänkt ta en tur till Bygg Max. Bland annat för att köpa några saker, men också för att titta runt lite. Men det finns fler dagar då det kan göras.

Middag?

Ja, det är ju en bra fråga. En riktig smörgåsdag blev det och jag är hungrig eftersom jag inte ätit ordentligt.

En bra sak som hände under dagen?

Det var trevligt att träffa A som inte varit här så mycket i år på grund av hälsoskäl.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det har varit en bra och avslappnad dag. Men det är inte bra att hoppa över både lunchen och middagen på samma dag.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inget särskilt har hänt – Listad söndag

 1. Ingrid skriver:

  Tack! Jag lånar gärna listan. Det finns dagar när man inte tycker att det hänt så mycket, att då spalta upp händelserna på det här sättet visar oftast att man har haft en hel del för sig.
  Fortsätt krya på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det är de små, små detaljerna som gör det… (som Povel Ramel sjöng). Man tycker att livet bara rinner iväg, men tittar man på detaljerna så har det hänt en hel del.

   Kram

 2. Znogge skriver:

  En trevlig sammanfattning av dagen och ett bra sätt att sätta den på pränt! Överhoppade måltider fungerar väl med en men knappast med två.

  Fortsätt att krya på din och ha en fin midsommar!

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Nej, det fungerade ju inte alls och slutade med att jag blev tvungen att kliva upp och ta lasagne ur frysen och värma. Det går inte att sova hungrig.
   Ha en trevlig midsommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *