EFIT – Ett Foto I Timmen – 16 juni

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 16 juni hittar du här.

En dag som började i stugan och slutade där, men med flera andra platser och aktiviteter däremellan.

Klockan 07-08: Kingston hade lagt sig hos mig i sängen igen. Katterna hade fått morgonmat, frukost, och var nöjda. Lucas låg i köksfönstret och tittade ut, men Kingston tyckte att jag behövde sällskap.

Klockan 08-09: Jag surfade runt bland bloggar och nyheter. Kingston låg kvar, men skyms av datorskärmen.

Klockan 09-10: Jag besökte toaletten. Det finns 4 toaletthus, tror jag, och det här är det jag oftast går till. Min son har valt ett annat som sitt förstahandsval. De ligger nog båda på ungefär lika avstånd från vår stuga.

Klockan 10-11: Jag satt ute med kaffe och lyssnade på en ljudbok. Lucas ägnade sig åt fågelskådning och om du förstorar bilden kan du även se Kingston i bakgrunden.

Klockan 11-12: Jag satt fortfarande med ljudboken och blickade ut över vägen och ett av grannhusen.

Klockan 12-13: Sträckte på benen och passade på att ta en bild på jasminen. Den har vuxit något alldeles enormt sedan jag ansade den 2015. Nu är det dags att tukta den igen så fort den blommat över.

Klockan 13-14: Jag saknade ett kvitto. precis det kvitto jag behövde för att dela upp en betalning mellan mig och min son som jag lagt ut pengar för. Typiskt att just det kvittot var borta! Istället fick jag leta efter priserna på IKEA:s hemsida och till slut fick jag ihop det.

Klockan 14-15: Jag fick sitta på bänken en bra stund innan det blev min tur i duschen. Sedan duschade jag och tvättade håret.

Klockan 15-16: Var på väg med bil till Sundbyberg. Väntade vid rödljus. Länge.

Klockan 16-17: Åkte på ”paketturné”. Hade två paket att hämta i Kista. Åkte sedan hem med dem eftersom det var skrymmande paket.

Klockan 17-18: Del två i ”paketturnén”. Ett paket att hämta i Akalla. Jag får mina paket på en rad olika ställen beroende på varifrån de är skickade. Oftast är det ju bara ett paket, annars är det jobbigt att åka runt och hämta upp.

Klockan 18-19: Helgsmålsbön i Akalla kyrka. Det var terminsavslutning och vi var många som kommit dels för att fira gudstjänst tillsammans, dels för att ha en festlig avslutning.

Klockan 19-20: Det var en extra festlig avslutning ikväll. Vi grillar alltid på vårterminsavslutningen, men idag var det tårta också.
Vi har hållit på i 20 terminer, det vill säga 10 år. Jag har varit med från början, men lite olika hur aktiv jag varit. Har under tiden bott både i Göteborg och på Grönland. Men mest besvärligt var det när jag jobbade i Uppsala eftersom bemanningsassistenten envisades med att se till att jag var tvungen att jobba kväll varje gång jag var inbokad som ansvarig för helgsmålsbönen. Hon flyttade mina pass så det blev så och jag kände mig enormt trakasserad. Vi har faktiskt religonsfrihet i det här landet. Det var det som var anledningen till att jag slutade där efter åtta månader.

Klockan 20-21: Nu var jag på väg hem för att hämta min ryggsäck. Skickade ett sms till K att han kunde hämta mig.

Klockan 21-22: Satt och väntade på K. Bygget är det nya parkeringshuset. Men det känns tveksamt om de verkligen ska hinna klart till januari som de sagt. Tyvärr kommer det att vara färre platser än innan och jag känner mig orolig för att inte få någon plats alls. Det är hemskt besvärligt att inte ha någonstans att parkera hemma. Nu var ju K snäll och parkerade hemma hos sig, det är gratis där på helgerna, men det är en besvärlig situation.

Klockan 22-23: Var tillbaka hemma i stugområdet igen.

 

Det blev en lång dag och jag var riktigt trött när jag kom hem igen. Jag är fortfarande förkyld och hostar. Visserligen är jag bättre, men långt ifrån bra.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018. Bokmärk permalänken.

16 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 16 juni

 1. Ingrid skriver:

  Kul att följa din dag. Vi hade också pakethämtning på olika ställen förut; ICA och Konsum. Enda fördelen att ICA nu är stängt är att alla paket kommer till Konsum.
  Fortsätt krya på dig!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Här verkar paketen kunna komma till en massa olika ställen, i Husby, Kista och Akalla. Normalt brukar jag ju bara få ett paket i taget och inte jätteofta. Men nu hade jag skcikat efter diverse prylar och eftersom jag bor i stugan och hit kan man inte adressera psot så blev de liggande hela veckan. Dammsugarpåsar från dammsugarpåsar.nu kom i måndags, en vindflöjel med en stor, fin katt kom i tisdags eller onsdags och ett tvättset med handfat och kanna kom i torsdags tror jag. Nu väntar jag på en bok från Bokus. Rena shoppingvansinnet… 😉

   Tack! Jag känner mig bättre, det är mest hostan som är besvärlig nu.

   Kram

 2. Maria skriver:

  Oj, vilken fin katt du har. Härligt med det sällskapet!

  • Kraka skriver:

   Tack! Ja, de är fina båda pojkarna. Kingston är halvmorbror till Lucas så de är nära släkt trots att de ser så olika ut. Norska skogkattter.

 3. Anna skriver:

  Inne och kikar på din dag! Nu är HELA min dag uppe, blev ett avbrott då jag fick stänga ner datorn, pga vädrets makter.
  //Anna

 4. Annika skriver:

  Tack för titten
  Du hade också en härlig dag och du har superfina katter
  Jag blir lite irriterad på att man ska behöva åka runt och hämta paket, ibland verkar de som de väljer utlämningsställe på måfå istället för att ta det närmaste

  • Kraka skriver:

   Tack själv!
   Ja det där med hur de väljer var man ska hämta sina paket har jag aldrig förstått.
   Kissepojkarna är till stor glädje för mig Så snälla katter.

 5. Znogge skriver:

  Kul att få följa med dig en dag. Visst blev det en lång sådan med mycket som skulle fixas. Vi har två utlämningsställen men de ligger väldigt nära varandra så det spelar ingen större roll faktiskt.

  God morgon och ha en bra söndag!

  • Kraka skriver:

   Godmorgon och godkväll! Ännu en dag är till ända…
   Mina utlämningsställen finns i Akalla, Husby och Kista, tre olika stadsdelar med rejäla avstånd emellan. Men T-banan går ju förstås…

 6. Lillian skriver:

  Så fine pusekatter du har til å holde deg med selskap. Du skriver å trivelig så her skal jeg følge med framover…

 7. Anni skriver:

  Start och slut såg fridfulla ut i stugan, men som du fick fara runt emellan! Jobbigt att paketen hamnar på så många olika ställen, det borde väl bara vara ett för PostNord och ett för Privpac?
  Doftar din schersmin? Jag har en gigantisk buske vid uteplatsen, som blommar för fullt men inte luktar någonting. Så trist.

  • Kraka skriver:

   Jodå, den doftar. Men inte så starkt. Pionerna ger mer doft. Jag har försökt få grepp om skillnaden mellan jasmin och schersmin, men på internet lyckas man ju röra ihop dessa mer än vad jag gör. Det enda som är klart är att det är olika buskar. Men när jag läser på odla.nu så kan jag nog dra slutsatsen att det är en schersmin jag har. Men min mamma kallade just den busken för jasmin, vi hade en sådan när jag växte upp.
   Det där med paketen är lite märkligt, för det är minst 6 ställen jag kan få paket på.

 8. Versch skriver:

  Kul att följa din dag! Ser ut som en skön och bra dag bortsett från att behöva fara runt för att hämta upp paketen, tur det inte är så jämt.

  • Kraka skriver:

   Det var absolut en bra dag. Att jag hade flera paket berodde på att jag sparat dem tills jag skulle hem. På sommaren bor jag i stugan men får posten hem till min permanenta bostad. Jag är ingen storshoppare på nätet, men det är bra att man kan hitta saker där som inte är så lätt att få tag på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *