Aspelöv och lingonris och livet fullt av rötter

Ibland behöver vi introverta dra oss tillbaka och fundera i avskildhet. Livet är fullt av rötter att snubbla över och varje val man gör riskerar att man faller. Det tar enormt mycket energi att vara människa i vår mångfacetterade värld. Ofta är katterna ett alldeles lagom sällskap att byta tankar och idéer med. Just idag var det bara Kingston som höll mig sällskap i sängen. Lucas har varit fullt upptagen med att kolla genom fönstret och på det som rör sig där ute.

Hur som helst så behövde jag gå ut idag. Det började med att jag behövde gå på toa. Sen gick jag för att titta på gårdagens midsommarstång.

Den såg inte mycket ut för världen, såg inga färgglada blommor. Inte ens i kransarna. Men vem är jag att klaga, jag kunde ju hjälpt till att klä den. Men det valde jag ju bort.

Efter morgonkaffet gav jag mig iväg för att göra några inköp på Stora Coop i Tyresö. Jag behövde kattströ till pojkarnas låda och så lite mat till mig.

Det blev en hel del som åkte ner i kassen: Kryddost,en bricka med blandade dessertostar, hamburgare, hamburgerbröd, ostkaka, spraygrädde och så kattströ (jag använder komposterbart kattströ i stugan).

När jag kom hem satte jag på kaffe och skulle äta lite ostkaka. Då visade det sig att den var möglig. När jag tittade på utgångsdatumet hade den gått ut för 10 dagar sedan. Jag blev rätt irriterad, för att inte säga väldigt irriterad.

Försökte ringa till affären, men det gick ju inte. Man skulle stänga redan klockan 15 och jag blev tvungen att åka tillbaka. Nu har ju Coop en väldigt bra policy om varor är dåliga. Man får dubbla pengarna tillbaka. I alla fall på de flesta ställena. Jag fick faktiskt också en ny ostkaka, en som inte hade gått ut och som var fräsch och fin.

Jag åkte hem igen och drack det där kaffet jag gjort. Pluggade sedan en timme. Hade tänkt plugga två timmar, men blev hungrig och lagade middag. Stekte hamburgare. Stekte alla fyra för att de ska hålla sig bättre. Det var rejäla burgare och att äta en är fullt tillräckligt.

På kvällen har jag hängt lite på ett internetforum där jag är medlem, pluggat lite, lyssnat på ljudbok och lyssnat på dagens sommarprogram på webben. Jag lyckas ju aldrig passa in att lyssna klockan 13 då det går i radions P1.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Aspelöv och lingonris och livet fullt av rötter

 1. Znogge skriver:

  Så snopet och irriterande med ostkakan men det är sådant dom kan hända. Tyvärr händer det oftare i vissa affärer. Bra att du fick ersättning men det innebar ändå extra arbete…

  Varje sommar tänker jag att jag ska lyssna på sommarpratarna men så blir det oftast inte av…

  God morgon!

  • Kraka skriver:

   Ja, det var ju irriterande. Speciellt som de hade kort öppettid på grund av midsommardagen. Men jag fick så pass mycket ersättning att det nog täckte den extra resan fram och tillbaka. Har ju en relativt ny, 3 år, bil som inte drar så mycket. Men det blev ett par extra mil trots allt.
   Sommarprogrammen går ju klockan 13 och det är aldrig en bra tid för mig. Men på sverigesradio.se kan man lyssna i efterskott. Man kan till och med lyssna på alla sommarprogrammen sedan de började 1959. Förra året då jag reste Den stora tågresan hade min rumskamrat med sig inspelade poddar med 2017:s sommarpratare som vi lyssnade på som ”godnattsaga”.
   Nu är i alla fall midsommarhelgen slut, det är vanlig söndag och ingen annandag. 🙂
   Ha en fin söndag!

 2. Lillian skriver:

  Jammen godt du fikk ny kake som du kunne kose deg med. Tror det er slik på coop her også at en får igjen det dobbelte av hva man betalte. Jeg handler veldig sjelden på coop, det er en forholdsvis dyr butikk iforhold til Rema1000 som jeg pleier å handle på. Jeg har min siste feriedag i dag, så jeg skal bare nyte på verandaen i dag.

  • Kraka skriver:

   Jag har redan haft mina 4 veckor semester (ferie). Men just nu har jag 2½ vecka ledigt på schemat. Men det innebär att jag kommer att jobba som sjutton sedan. Men så blev det den här gången. På gott och ont…

 3. Sussi skriver:

  Vad snopet med ostkakan. Tur du fick kompensering för besväret. Man tycker ju att så stora butiker ska ha lite bättre kolla på sina varor..

  • Kraka skriver:

   Mmm… Det var rätt frustrerande. kaffet var klart och jag skulle lägga upp benen och njuta. Men det var igår och idag är en annan dag. Som tur är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *