Besvikelse och en okej dag

Hade planer för dagen. Men när jag kom ut var det kallt och blåsigt. Jag som verkligen sett fram mot en alldeles lagom dag med trädgårdsarbete. Gick i alla fall iväg med skottkärran till kvistkomposten, men det var allt som blev gjort idag.

Bestämde mig för att åka in till stan och fixa med mitt nya SL-kort. Jag hade reskassa (en pott pengar för enkelresor) lagrade på mitt gamla kort och behövde få dem överflyttade till det nya. Det gamla kortet är på väg att ”gå ut”, bli ogiltigt. Korten är giltiga i 6 år. Jag har precis fått mitt nya som jag beställt. Jag passade på att fylla på med ett 30-dagars kort för juli.

Den här bilden från förra sommaren har jag valt för mitt nya kort. På det gamla hade jag mina tidigare katter, Xanthos och Ferdinand, ingen av dem längre i livet. Älskade och saknade.

När jag var klar på SL-kontoret gick jag till Kicks för att titta på en ögonskugga jag sett i senaste Damernas Värld. Det är en palett med 4 olika färger, en Isadora med namnet Palm beach.

Var inne i en annan affär sedan och köpte deodorant och fotcrème. Sedan traskade jag runt inne i Hötorgshallen. Kollade på diverse, bland annat ostar. Men jag har flera olika ostar i kylen och avstod från att köpa.

Handlade lite olika mappar och skrivmaterial på Lagerhaus. Det var nedsatt pris och väldigt billigt. Sådant som alltid behövs och går åt.

Bestämde mig för att gå och fika. Längtade efter en vanlig, hederlig Napoleonbakelse. Men det är ju omöjligt att hitta ett riktigt konditori numera. Bara dessa olika coffee house. Så det fick bli kaffe och en kycklingciabatta.


När jag fikat och suttit ganska länge och lyssnat på ljudbok började jag traska mot T-banan. Var inne i lite olika affärer på vägen.

Åkte tillbaka till stugan, vilade middag en stund och åkte sedan till jobbet. För en gångs skull inte för att arbeta. Jag skulle hämta rabarber som jag fått av en arbetskamrat. Med tiden ska jag väl också odla rabarber, men just nu får jag förlita mig på att andra förser mig med det jag behöver.

När jag kom hem tog jag ett glas vin och lite kex och ost. Lyssnade klart på den bok jag för tillfället lyssnade på. Sedan ringde min son och vi pratade en stund. Nu är klockan över midnatt och jag kan bara konstatera att att fredagen gått över i lördag.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Besvikelse och en okej dag

 1. Roligt att läsa om en dag i ditt liv! Förstår att du bor i Stockholmsområdet.
  Själv bor jag i allra sydligaste Skåne om det inte framgått av min blogg!

  Kul med en ny blogg att följa!
  Kram, Monica

 2. Kraka skriver:

  Tack!
  Roligt med en ny följare. Välkommen!
  Ja, jag bor i Stockholm. Norra sidan har jag mitt ”riktiga” hem och på södra sidan min kolonistuga.
  Kram

 3. Sussi skriver:

  Kanonavslut med vin och ost efter en sån bra dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *