Jag har varit på turné, men kom inte alls på sné

En riktigt varm dag i dag också. Hade tänkt att jag kunde jobba i trädgården mellan 8 och 10, men då var det redan för sent. Hur hett som helst.

Tog en dusch och klädde mig för att åka på en liten turné. Frågade K om han ville följa med, men han behövde sova några timmar till.

Jag började med att åka ut till Bauhaus i Upplands Väsby för att köpa ett måttband. Hade sett på nätet att de hade just sådana i lager där. På närmare håll fanns inga.


Klockan var redan lunchdags och jag bestämde mig för att dricka kaffe och äta en focaccia. Valde den vegetariska eftersom det var både rödlök och oliver i den.


När jag fikat färdigt åkte jag till Veddesta för att hämta mitt paket, det var det som var huvudanledningen till min turné. Jag hade ett paket som nästan vägde 30 kilo.
Kingstons specialfoder och torrfoder till Lucas.

Jag åkte hem för att lämna torrfodret hemma och ta med den halva säck jag hade hemma. Kingstons foder tog jag med i sin helhet. Naturligtvis glömde jag kassen med lakan och handdukar, men det kom jag inte på förrän flera timmar senare. Men jag behöver dem inte just nu så jag får ta dem nästa gång.

K hörde av sig när jag var i Veddesta och hade sovit färdigt. Jag lovade att komma förbi så han kunde åka och handla. Det var olidligt hett i bilen och jag längtade bara hem till stugan.

När jag kommit hem satte jag mig  skuggan och pojkarna fick komma ut. De ville också helst ligga i skuggan.


Det mulnade på och började blåsa, men var fortfarande varmt. Pojkarna ville gå in, katter gillar inte när det blåser. Jag lagade middag och de fick mat.

Satte mig ute, det var 23 grader fortfarande och väldigt behagligt. Satt och läste och pratade i telefon.


Stekt korv, ett stekt ägg och pasta. En alldeles lagom vardagsmiddag.

Plötsligt kom det regnstänk och jag plockade ihop och gick in. Sedan dröjde det inte länge innan det blåste upp ordentligt. Jag skyndade ut och la den stora stenen på bordet så inte duken ska blåsa bort.

Klockan är mycket och jag ska strax sova. Hoppas mycket på morgondagen så man lovar moln och temperatur runt 18 grader. Men jag vill inte ha regn och blåst. Jag vill kunna ha en heldag i trädgården.

 

*Inläggets titel är en travesti på ”Vi har varit på turné och har kommit lätt på sné. Är det ingen som kan säga var vi é?” Visan heter egentligen Balladen om Herr Rosenbloms spelemän och är skriven av Ulf Peder Olrog.
Jag kom tidigt i kontakt med Ulf Peder Olrogs unika visskatt och den första låten jag minns är Konserverad gröt. 
Min absoluta favorit under barndomen var På en liten smutsig bakgård. Jag hittar den inte inspelad med Ulf Peder, men håll till godo med en inspelning med Björn Skifs.

Länkarna går till Spotify, men har du inte det så kan du säkert hitta dem på youtube.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jag har varit på turné, men kom inte alls på sné

 1. Gunnel skriver:

  Jag försöker också tillbringa just den tiden du skriver i trädgården. Efter det börjar det bli väl kämpigt. Katterna är smarta som kryper in i skuggan. Man skulle kanske lägga sig i en buske och slappna av? Kram

 2. Ingrid skriver:

  Igår var det verkligen en helt underbar dag, men nu blåser det och molnen tornar upp sig då och då. Fast det lär inte ska bli något regn. Hörde på radion nu att även de med egna brunnar uppmanas att vara sparsamma med vattnet.
  Katter är lite roliga tycker jag, för på vintern gör de inte annat än söker värme, men på sommaren blir de fort helt utmattade när det är varmt. Man tycker att de verkligen borde trivas då, men i stället äter de dåligt, magrar och ligger i skugga och ser allmänt hängiga ut. Hoppas att du får en fin fredag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Har precis lyssnat klart på Mark Levengoods sommarprogram. Nu ska jag gå ut i trädgården en stud och fixa lite. Sedan får vi se hur dagen drar iväg med mig.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *