Fått igång motorn och tagit en provtur

Efter några vilodagar kom jag till sist igång. Efter frukost fick pojkarna gå ut och jag värmde diskvatten och diskade.

Jag gick omkring lite och kollade i trädgården på vad som ska göras. Kunde konstatera att ett av äppelträden kommer att ge en hel del frukt. Tanken är att träden ska bort och nya ska planteras. Men nu vill jag ju vänta på skörden.

Det var typiskt svenskt sommarväder. Varmt i solen och så fort den gick i moln blev det kallt. Pojkarna njöt av att vara ute och jag åt lite lunch och drack kaffe. Men sedan var jag tvungen att ta in dem eftersom jag skulle åka hem och tvätta.

Jag har tagit hem tvätt i omgångar när jag åkt hem, men jag hade ändå ett par kassar med mig.

När jag väntade på att första maskinen skulle bli färdig tog jag en kopp kaffe och ett par ”drinkar”på balkongen. En Margarita och en Cosmopolitan.


Nåja, det var väl inte direkt så mycket sprit i de där drinkarna, mest choklad. Köpte en ask med små flaskor när vi mellanlandade i Tyskland på vägen hem från resan.

När jag var klar med tvätten och hade städat tvättstugan gick jag till ICA och köpte en låda med blandad sallad. Man kan köpa dressing i små burkar, men alla burkarna var kladdiga och oaptitliga så jag köpte mig en flaska dressing istället. Tomat & ingefära lät gott och det var det också. Drack en alkoholfri öl till maten.

Pluggade kanske 1½ timme totalt där på balkongen. Det är så lugnt och skönt att sitta där. Men jag behövde ju åka tillbaka till stugan eftersom pojkarna var kvar.

Min son skulle komma hem till Husby och jag ville vänta på honom. Vi träffades en stund och pratade. Vi ska ses imorgon igen. Sedan gick jag in och plockade ihop de kläder jag skulle ha med mig tillbaka till stugan. Lakan och handdukar får jag ta när jag har bilen, det är rätt tungt att bära.

Att SL har ett eget tidssystem är ju känt. SL-minuter är väldigt långa jämfört med de vanliga klockminuterna. Men idag var det värre än någonsin. Det stod att tåget skulle gå om 2 minuter, men tiden ändrades inte. Jag stod där en dryg kvart innan det behagade dyka upp ett tåg.


När jag kom till Solna bytte jag till Tvärbanan. Där fick jag också vänta nästan en kvart. Passade på att titta på husen i Hagalund, de som kallas Blåkulla. Till skillnad mot de flesta jag känner tycker jag de är vackra. Färgen varierar efter hur ljuset faller på dem och jag kan inte se mig mätt på dem. Däremot är väl inte själva bostadsområdet så attraktivt. Blev förresten fast i en hiss i ett av husen en natt. Tur att jag inte har anlag för klaustrofobi. Jag satte mig bara helt lugnt ner på golvet och väntade tills hissen gick igång igen. Det var på den tiden då man inte hade någon mobiltelefon. I alla fall inte som privatperson. Någon gång runt 1975 eller så. På bilden ser man lite andra hus också, inte bara Blåkulla. Jag har lekt lite med tanken några gånger att fota de där husen lite mer ”på riktigt”. Får se om jag får tid med det någon gång.

Vid Gullmarsplan var de dags att byta till T-banan. Eftersom man håller på och bygger om på gröna linjen så måste man sedan byta en gång till i Skärmarbrink. Vid Gullmarsplan fick jag vänta ungefär 10 minuter, men vid Skärmarbrink var det 16 minuter. När jag kom fram till min station var det en bit att gå och jag kunde konstatera att det tagit nästan 2½ timme så när som på 2 minuter. Normalt, när inte SL håller på med sina eviga strulerier, ska det ta mellan 45 minuter och 1 timme.

Pojkarna blev glada när jag kom hem. De hörde mig och hoppade upp i fönstret och sprang sedan till dörren för att möta mig.

Nu har de fått kvällsmat och jag har satt mig i sängen. Väntar på att i alla fall någon av dem ska göra mig sällskap.

 

*Rubriken syftar på den trötthet och håglöshet jag känt några dagar och som fått mig att stanna inomhus i sängen. Men nu är jag förhoppningsvis på gång igen.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fått igång motorn och tagit en provtur

  1. Pingback: Ute hela dagen | Kraka

  2. Pingback: Jag har varit på turné, men kom inte alls på sné | Kraka

  3. Pingback: En dag att vara nöjd med | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *