Ute hela dagen

Har varit ute i trädgården hela dagen. Min son var också här och hjälpte mig. Det finns hur mycket som helst som behöver göras.

Vi tog en tur till ”tippen”, återvinningscentralen. Jag har aldrig varit på ett sådant ställe och tyckte att det var hemskt. Trångt och hetsigt.
Min son, som jobbat med verksamheter där det genereras mycket grovavfall, hade varit på olika återvinningsstationer många gånger och höll med om att det här var ett hemskt ställe. Det var tur att han var med mig och visade hur man ska göra.
Jag hade bara några trasiga trädgårdsmöbler den här gången och vi kom snabbt därifrån. När vi väl fick komma upp dit där man lämnar. Det var lång kö.


Det ser lugnt och fridfullt ut, men vi står i kön och ska upp på en smal ramp där kontainrarna står. Där var fullt av bilar, mest lastbilar, och folk rusade fram och tillbaka och man fick vara försiktig så man inte körde på någon. Ett livsfarligt ställe att vara på skulle jag vilja påstå. Usch!

På vägen tillbaka till stugan åkte vi och handlade. Dels lita mat, min son ville ha sådan där sallad jag åt igår och då köpte jag mig också en låda. Dels glasstårta eftersom vi skulle fika på eftermiddagen.

När vi kom hem åt vi. Jag åt bara lie och sparade resten i kylen. Sedan visade det sig att klockan var så pass mycket att F skulle bli hämtad. Tiden går alltför snabbt.

Jag dukade fram glassen och en Sheba. Satte 3 ljus i varje eftersom vi nu äntligen skulle fira Kingstons 3-årsdag. Han fyllde egentligen den 21:a, men då var det bara jag och katterna här.


När vi ätit glassen åkte F och F och det blev bara jag och katterna. Jag dukade av och hällde upp ett glas vin och tog fram resten av min sallad. Lyssnade på bok och tittade på pojkarna som var ute.


Jag tog det lugnt. Hade kvistat av en massa nedsågade träd och grenar som jag sedan ska såga upp. Hade också rensat en del kirskål. Nu måste den bort på allvar.

Fick ett sms med märkligt innehåll. Jag förstår aldrig vad den personen vill. Vi har i stort sett noll kontakt, men nu förhörde sig hen om hur jag löst mina ”problem”. ”Problemen” bestod av rena fantasifoster som hen hittat på. Eller rört ihop med någon annans. Hen erbjöd sig att hjälpa mig med dessa ”problem”, men när jag sedan sa att just de här ”problemen” hade jag inte så sa hen att hen inte visste så mycket om hur man åtgärdar just detta. Det här är ett normalbeteende hos hen. Hör av sig med ett påstående utan grund eller ställer en fråga som jag seriöst försöker svara på och sedan mal hen på om att så tycker inte hen. Det spelarr ingen roll om jag redovisar internationell forskning, hen har alltid rätt och ska ha sista ordet. Själva syftet verkar vara att irritera mig och få käfta och framhålla sig själv. Vi har inget gemensamt och jag har inget som helst intresse av att ha den här kontakten. Jag vill inte ha de här energiförlusterna som aldrig leder till annat än att jag blir utmattad.

När det blev kallt, det blir det så fort solen försvinner, så gick vi in. Jag skulle bara vila en kort stund, men somnade och sov flera timmar.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ute hela dagen

 1. Sussi skriver:

  Det kan vara en påfrestning ibland med sopsortering. När vi åker ser jag alltid till att sambon är med så man kan fråga honom.

  • Kraka skriver:

   Jag är en fanatisk sopsorterare, men det här med grovsopor är jag inte van vid. När jag bytte spis för ganska många år sedan fick firman ta med den gamla. Det kostade en slant, en stor slant, men var väldigt praktiskt.
   Men i stugan blir det en del grovsopor när jag håller på och mer lär det bli.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *