Överhettad

Skulle jobba i trädgården, men det blev nog bara någon timme eller en och en halv. Solen sken och jag blev alldeles yr av att jobba mitt i solen.

Jag har stora ytor med kirskål, ett invasivt, aggressivt ogräs. Den odlades på slott och herrgårdar för några sekler sedan och har sedan spritt sig. Har man väl fått den i sin trädgård tar den över allt och går inte att rensa bort. Enda sättet att bli av med den är att kväva den. Men först måste den rensas bort så jag sedan kan lägga täckduk.

Ju varmare det blev desto oftare behövde jag vila. Njöt av att titta ut över grönskan.

Istället satte jag mig i skuggan och pluggade. Hann riktigt mycket faktiskt. Det var så mycket lättare att koncentrera mig mitt på dagen än på kvällen när jag är trött.

Jag gick iväg med sopor och till återvinningen på kvällen. Gick till den nere vid kiosken. Köpte ett glas rosé och satte mig i uteserveringen. Tyckte jag förtjänat en stunds avkoppling.

Gick hem och lagade mat, fiskpinnar och potatis. Satt en stund och funderade, sedan diskade jag.

Innan jag ”gjorde kväll” var jag och vattnade krukorna jag har ansvar för. Funderade på om jag skulle sitta ute en stund när jag kom tillbaka, men katterna verkade vilja stanna inne så då bestämde jag mig för att det var dags att krypa upp i sängen.

Kingston kom ganska snart och gjorde mig sällskap. Men Lucas låg på ett av sina favoritställen i vardagsrummet. Men till sist kände han sig visst ensam och kom han också.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Överhettad

 1. Maria skriver:

  Det är olidligt varmt ute nu igen. Det är inte mycket man orkar på dagarna när det är så här varmt 🙂 Söta katter du har 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det är på gott och ont det här med värmen. För är det inte för varmt är det för kallt och jag avskyr att frysa. Men det här är inte heller bra.
   Katterna är min älsklingar, söta och snälla.

 2. Ingrid skriver:

  När man har det så bra förspänt som jag och kan välja exakt vad jag vill göra, är värmen helt underbar och skuggan finns ju där så fort det blir i gassigaste laget. Sen är det ju det där med regn……..
  Jag avundas dig dina katter!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, jag skulle inte kunna tänka mi glivet utan katter. De är det bästa sällskapet.
   Kram

 3. Amanda Persson skriver:

  det är så varmt ute! man behöver verkligen hålla sig till skuggan! kram på dig 🙂

  • Kraka skriver:

   Precis nu har vädret slagit om och det är nästan storm och regn. Dock inte kallt, bara lagom faktiskt.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *