Idag är första dagen på resten…

Naturligtvis är varje dag första dagen på resen av livet. Men det var inte det jag tänkte på just nu. Istället tänkte jag på att det är första dagen på andra halvan av året. Helt obegripligt att det redan gått 6 månader, det var ju helt nyss nyårsafton och jag stod på Årstabron tillsammans med några vänner och skålade in det nya året i ”bubbel”.

Idag kände jag att jag behövde komma ut lite och bestämde mig för att göra en utflykt. Inget märkvärdigt alls, bara en busstur till IKEA. Den vid Kungens kurva.  Varuhuset öppnade 1965 och byggnaden är inspirerad av Guggenheimmuseet i New York.

Jag hade egentligen bara tänkt att köpa bestick, det har varit lite ont om sådana här i stugan. Men när jag kom upp på övervåningen, alldeles bredvid restaurangen, kände jag hur hungrig jag var. Ställde mig i den långa kön. Det tog mer än en halvtimme innan det var min tur att beställa. Lyckades i alla fall hitta ett bord i ganska lugn och ro.


Efter maten gick jag runt lite och shoppade. Hittade besticken jag bestämt att köpa. Köpte några andra saker också.

Tog bussen hem och stannade till vid Hemköp. Behövde kattmat, mjukmat till Lucas.


Som synes blev det lite andra saker också, men inget onödigt egentligen. Om man inte tycker att ostbågar är onödigt. Det borde man nog tycka…

Vi gick ut och satte oss, pojkarna behövde få komma ut en stund medan det var fint väder och inte alltför kyligt.


När det solen började dala gick jag ut för att vattna mina ansvarskrukor. Det har kommit fina, vita blommor i den ena av dem. Den andra vet jag inte om den verkligen ingår i mitt ansvar, men jag ger den lite vatten ändå.


Nu ska jag chilla lite, dricka kaffe och lyssna på ljudbok. Sedan är det dags att sova för att orka med den kommande veckan. Jag har en hel del inbokat då.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Idag är första dagen på resten…

 1. Ingrid skriver:

  Jag behöver också köpa nya bestick. De gamla har blivit så fula. Jag trodde att det var bra kvalité när jag köpte dem, men de har fått fula fläckar.
  Få se om det blir någon tur till syster i höst, för då kan vi kanske ta och göra ett besök vid Kungens kurva.
  Ha en fin vecka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Vet inte hur kvalitén är på de här besticken, som hete Mopsig. Det är 4 av varje sort för 49 kronor. Så de duger i stugan i alla fall.
   Om du kommer till Stockholm måste du höra av dig. Vore trevligt att ta en kopp kaffe tillsammans.
   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Det blir ett IKEA-besök här med….men på Väla utanför Helsingborg. Jag behöver några ramar och hittar troligtvis en del anat också som vanligt. När man ser bakåt undrar man verkligen vart all dagar tagit vägen, men det har ju hänt en del under tiden. Kram

 3. Amanda skriver:

  kul med IKEA 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *