Nytta och nöje

Gick upp tidigt i morse för att rensa min parkeringsplats från ogräs. Det blev lite drygt en halv korg och tog ett par timmar.
Sedan gick jag tillbaka till stugan och drack kaffe och åt en macka. En andra frukost eftersom jag ätit precis samma innan jag gick till parkeringen.

Bytte om och åkte iväg till K-Rauta i Kungens kurva. Jag hade spanat in en sågbock i metall som jag var intresserad av. Enligt nätet skulle det finnas två stycken just där. Vilket visade sig stämma.

Jag åkte tillbaka mot stugan men stannade till på Cirkel-K vid Ågestavägen. Köpte kaffe, kanelbulle, Cola zero och en korv i frenchbröd. Satt i bilen och åt och drack det mesta av kaffet innan jag startade bilen igen.

När jag kom tillbaka hade F och F redan kommit och var i full gång med att lasta den gamla jorden som ska köras bort. Jag lastade på de två högarna jord som låg mitt på gräsmattan. Eller det som en gång var en gräsmatta. Nästa år får vi allt anlägga en ny.

De hade lite bråttom iväg och vi sa hej då. Jag tog ut pojkarna och satte mig med en kopp kaffe. Hann inte sitta så länge, skulle hinna duscha och klä mig innan jag skulle åka in till stan. Skulle träffa min vän röntgenläkaren på Solstugan.

När jag kom ut från duschen hade det börjat regna. Men det var inte mycket att göra åt. Jag traskade upp till T-banan och genomled alla byten på vägen in mot stan.

När vi kom fram var det faktiskt uppehåll och lagom temperatur så vi kunde sitta ute. Det är på något sätt själva meningen med att åka till Solstugan att man kan sitta ute och se vattnet.


Det var trevligt och också skönt att hinna prata om vardagens bekymmer. Även om vi har olika yrken så är vi lika bekymrade över hur vården ser ut.

Quesadillas
Dubbla vetetortillabröd fyllda med marinerad grillad kyckling, pica de gallo, riven ost, gucamole-dipp & salsa-dipp.

Efteråt åkte jag hem, hade tagit med mig en kasse smutstvätt i ryggsäcken och behövde hämta lite saker, bland annat en regncape.
Stannade inte länge, behövde komma hem till pojkarna så fort som möjligt. Hade faktiskt tur och det var korta väntetider mellan bytena på hemvägen.

Nu  har pojkarna fått kvällsmat och leker med varann. Förhoppningsvis lägger de sig för att sova när jag släcker lampan. Men inte riktigt än.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Nytta och nöje

 1. Sussi skriver:

  Bra gjort med rensningen. Kanske blir träningsvärk för din del med efteråt 😉
  Vilken härlig utsikt och vad god maten såg ut

  • Kraka skriver:

   Ja, det kändes på morgonen när jag skulle ur sängen. Men det gick fort över.
   Solstugan i Fredhäll är verkligen en oas i sommarStockholm.

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra och intensiv dag med god mat med för den delen. Inte det sämsta 😀

  Kram

 3. Anki skriver:

  Bra jobbat och då smakade det förstås bra med lite god mat 🙂 Fin utsikt!

 4. Carolina skriver:

  Härligt att få så mycket gjort! Härligt att köpa in det som behövs, fixas där hemma och sedan ha det trevligt med en gammal god vän 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *