Tryckte på paus en stund

Hela dagen lät jag gå. Lyssnade på ljudbok, drack kaffe och åt lite lunch. Började på en ruskig bok, Bakom stängda dörrar av B. A. Paris. Hade svårt att släppa den, men till sist var jag tvungen att ta tag i verkligheten.

Klädde mig och åkte iväg till Tyresö centrum för att handla. När jag kom dit bestämde jag mig för att börja med kaffe och en Budapest.


När jag fikat klart gick jag upp till Coop. Passerade några affärer på vägen där jag såg klart intressanta saker som jag eventuellt ska köpa senare.

På Coop köpte jag matvaror, huvudsakligen det jag behövde till middagen. Hade bestämt mig för att göra baconinlindad köttfärslimpa. Men jag passade också på att handla lite till morgondagens frukost.

På vägen tillbaka tankade jag bilen. Bensinen är väldigt dyr, men jag tänkte på vad det står i den där beredskapsbroschyren och tankade fullt. Man ska alltid ha full tank så man kan förflytta sig när alla allmänna kommunikationsmedel står still.

När jag kom hem till stugan drack jag kaffe och åt en smörgås. Sedan tog jag ut katterna och värmde diskvatten och diskade.


Sedan var det dags att förbereda middagen. Min son skulle komma och äta middag med mig och sedan stanna tills imorgon.

Vädret, som varit mulet och inte så skönt, blev plötsligt bättre. Solen kom och det var 22 grader i skuggan på kvällen. Vi satt ute och åt.


Köttfärslimpan med bacon blev riktigt bra och förutom att räcka till middag åt oss två blev det tillräckligt för 5 matlådor åt mig.

Till sist fick vi gå in och satte oss och pratade vid köksbordet. Det gick inte att stanna ute eftersom myggen var väldigt sugen på oss. Det sägs att det är extra mycket mygg i år, men jag tycker att det är lika mycket som det brukar vara. En bitande mygg är alltid en mygg för mycket.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

10 svar på Tryckte på paus en stund

 1. Gunnel skriver:

  Det stämmer nog att det är mycket mygg i år, för jag blir myggbiten stup i kvarten och det brukar aldrib hända annars om åren. Skönt med en helt kravfri dag. kram

  • Kraka skriver:

   Ikväll blev jag tvungen att gå in för det var så många mygg som bet mig. Men som jag minns det brukar det vara så på sommarkvällarna. Tyvärr…
   Kram

 2. Anki skriver:

  Köttfärslimpan ser smaskig ut … och det gör minsann Budapestbakelsen också!
  Här finns inte några mygg alls – ökentorrt och garanterat myggfritt! Däremot mycket flugor, men så är det när man bor på landet 🙂

  • Kraka skriver:

   Köttfärslimpan blev verkligen bra. Bacon är verkligen en ingrediens som förhöjer smaken på det mesta.
   Tycker det är ovanligt lite flugor här i år. Men, som sagt, mycket mygg.

 3. Sarah skriver:

  Så gott me Budapest 🙂

 4. Maria skriver:

  Härligt med så mycket matlådor! 🙂

  • Kraka skriver:

   Ja, det är bra med många lådor i frysen. Ska ta omhand en falukorvsbit jag har i kylen och göra Stroganoff och frysa in också.

 5. Znogge skriver:

  Själv tycker jag att vi har ovanligt lite myggor här men inte mig emot 😀

  God natt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *