Lördag idag

Jodå, precis som jag planerade igår, blev det sovmorgon. Men jag vaknade ungefär kvart över fyra med huvudet fullt av tankar, tankar som verkligen tål att tänkas på. Många gånger innan det är dags för ett beslut.
Jag gick upp, gjorde kaffe och ett par ostsmörgåsar. Satt vid köksbordet och lyssnade på ljudbok. Men till sist gick jag och la mig igen och somnade om.

När jag sedan vaknade åt jag frukost en gång till. Tog ut pojkarna och satt med kaffet i solen.

Klockan 13 var det dags för sommarmöte. Då får man sin faktura för andra halvåret avseende föreningsavgiften och arrendet. Jag får också P-avgift eftersom jag hyr en parkeringsplats. Jag swishade genast pengarna så jag inte skulle lyckas lägga räkningen i någon pappershög och glömma bort den.

Mötet gick fort, trots att det var ett antal punkter på dagordningen. Jag gick ner till kiosken efteråt och beställde en toast och ett glas vin. Det skulle visas fotboll klockan 16, men jag är ju inte det minsta intresserad och avsåg att gå innan dess.


A i 1:an skulle åka till Drottningholm eller Ekerö, någonstans där det finns en ö som hundar får springa löst på. Hon frågade om jag ville följa med. Det ville jag inte, men jag behövde hem antingen idag eller imorgon och bestämde mig för att åka med till Alvik och ta Tvärbanan till Solna därifrån.

När jag kom hem tvättade jag håret och tog ett långt skumbad. Det var så skönt att sträcka ut mig i det varma vattnet. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känner av de senaste dagarnas kroppsarbete.

Jag hade ett paket att hämta nere i Akalla. Det visade sig vara en trogen-prenumerant-present från Damernas Värld, en exklusiv ansiktskräm med solskyddsfaktor 30 från Rituals. Jag fick produkter från dem förra sommaren också.

När jag kom hem igen från Akalla packade jag min väska och gick till T-banan för att åka hem till stugan igen. Provade sedan att ta bussen från Gullmarsplan. Den går bara var 30:e minut, men jag hade lite tur och behövde inte vänta så väldigt länge.

På vägen från Skarpnäck beundrade jag solnedgången och de färger som den bjöd på.


Hemma hälsades jag välkommen av kattpojkarna. De fick mat och jag tog en kopp kaffe och ett par ostmackor. Strax övergår lördag i söndag och jag kan bara konstatera att tiden går väldigt snabbt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lördag idag

 1. Gunnel skriver:

  Kan du köpa vin i en kiosk? Tycker det mesta är förbjudet annars. Nu blir det inte mer diskussioner om vem som ska se på TV:n. Jag kan inte påstå att jag sörjer över att Sverige inte gick vidare. Fotboll är inget för mig. Ha en skön söndag.

  • Kraka skriver:

   Nja, det är väl en sanning med modifikation. Kolonikiosken är en typ av restaurang. Den som har hand om den i år, och förra året, har öl och vinrättigheter. Men bara öppen fredag, lördag, söndag. Året dessförinnan tror jag inte det var någon alkoholförsäljning, utom att det var vissa fredagar var pubkväll och då som slutet sllskap för oss som bor här. Jag var aldrig där då eftersom jag alltid råkade jobba just de fredagarna. Men han hade öppet alla dagar och serverade husmanskost som lunch. Jag åt pyttipanna några gånger.

   Fotboll är inget för mig, men jag har ingen TV att kivas om och vad vi ska se på datorn bestämmer jag. Katterna får titta om de vill.

   Kram

 2. Ingrid skriver:

  Vilka vackra bilder av solnedgången!
  Och nu är det söndag och jag hoppas att du har en trevlig dag.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Det blev en bra dag den här söndagen. Himlen är ofta färgad i rosa över Tyresövägen och Skarpnäck.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *