Först arbete, sedan fest

Jag gick upp ganska tidigt idag också, men lite senare än igår. Kom igång med trädgårdsarbetet kanske vid 8:30-tiden. Sedan jobbade jag intensivt tills jag var klar med det jag bestämt. Skulle kvista av grenar. Grenarna ska sågas till ved, kvistarna till den gemensamma kvistkomposten. Föreningen säljer sedan kvistarna till någon som gör flis av dem och får på så sätt in en del pengar till det gemensamma.


Jag har två högar med grenar som ska sågas och kvisthögen hann bli större.

Katterna var ute. Ibland båda, ibland bara den ena av dem. De är duktiga på att säga till när de vill gå in och vila. De är innekatter och vill gärna ha tryggheten inomhus när de ska sova på riktigt.

När jag var klar med avkvistningen och hade flyttat alla grenar till det ställe där jag ska såga satte jag mig ner och drack lite kaffe. Under tiden tittade jag på molnen som bildade spännande formationer.


F skulle komma, vi hade kontakt på mobilerna och jag bestämde mig för att hinna handla i Tyresö medan jag väntade.
Jag handlade några karréskivor och potatissallad som jag skulle grilla hos M i 13 på kvällen. Hon hade bjudit in till grillkväll. Köpte vin också, bland annat Berry Loveday som jag läst om.

Jag hann hem innan F kom. Vi drack lite Cola zero och sedan kom F för att de skulle hämta resten av den gamla jorden. F och jag körde kvistarna till kvistkomposten och F och F fixade med jorden. När de var klara åkte de och jag gick för att duscha och byta om.

Kvällen blev riktigt lyckad. Det var jättetrevligt. Men som vanligt är det skönt att komma hem och vila i alla intryck från dagen. Jag vattnade hallonen och krusbären innan jag gick in för att krypa upp i sängen. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar av mig själv. Inget mobilalarm ska sättas för väckning.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på Först arbete, sedan fest

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen som en effektiv och trevlig dag. Och så roligt att katterna kan vara ute och busa lite, men jag förstår att de känner sig tryggast inne. Våra sprang in i ladugården så fort något oroade dem.
  Ha en fin fortsättning på helgen!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt för dem att vara ute. Oftast ligger de bara och spanar men ibland jagar de varann och leker. Men att de är tryggast inomhus är de väldigt medvetna om. Där slappnar de av och sover så jag till och med kan peta på dem utan att de vaknar.
   Kram

 2. Pingback: Lördag idag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *