Ännu en bra dag

Redan kvart över sex i morse blev jag väckt av alarmet. Jag låg kvar en stund i sängen och sedan åt jag frukost. Men klockan 7 var jag igång och arbetade i trädgården.
Jag jobbade på till klockan var nästan 12, då åt jag lite lunch och sedan tog jag några tag igen innan jag gick in och vilade middag.

Jag sov väl inte direkt, slumrade en kortare stund, men lyssnade på ljudbok medan jag sträckte ut kroppen. Katterna, som också varit ute, gick också och la sig och de somnade nästan genast. Det tar mycket energi att jaga fjärilar ochh hålla kolll på både fåglar och småkryp.

Gick upp strax efter klockan 15, min son hade meddelat att han var på väg. Jag drack kaffe och hade en kopp till honom när han dök upp.

Promenerade iväg till Hemköp och handlade mat till middag åt mig och F. Köpte också lite annat, bland annat vaniljsås att ha till en äppelkaka jag tagit ur frysen.

Min bror och svägerska skulle komma med en solstol de inte ville ha. Den var helt oanvänd, stått på deras vind i mer än 30 år. Hon hade fått den när hon fyllde 40, men eftersom hon inte gillar att sola hade de inte ens packat upp dynan. Jag har verkligen nytta av den, skön att vila i när jag till exempel ska läsa. Jag har visserligen flera stolar, men just en sådan har jag inte.

F jobbade i trädgården och jag förberedde både middagen och fikat medan vi väntade på att de skulle komma.

Egentligen hade vi väl inte direkt tid med besök, men vi drack kaffe och åt av äppelkakan. De stannade inte jättelänge och jag sa att jag skulle bjuda hit dem på middag någon framöver när vi inte är mitt i något projekt.

När de gått fixade jag middagen, korv i ugn med klyftpotatis.

Vi åt och F gav sig av till T-banan för att åka hem. Jag diskade och nu har jag och katterna gått in. Tänkte att vi skulle ha en tidig kväll, men när jag ser på klockan konstaterar jag att hon redan är 22:15 och det är inte alls tidigt.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

11 svar på Ännu en bra dag

 1. Gunnel skriver:

  Skönt att komma upp tidigt innan det blir för varmt. Speciellt om man tänkt sig att jobba i trädgården. Ha en skön helg. Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, det är bra att komma upp. Men tyvärr är ju inte morgnar riktigt min grej. Jag tycker om att sova riktigt länge.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra dag och trevligt med besök men kanske skönt att de inte stannade så länge. Även om det är trevligt att ses så är det inte alltid det passar ändå…

  Kram och god fredag!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är trevligt med besök. Men just nu var det skönt att de inte blev så långvariga.
   Kram

 3. Emma Engström skriver:

  Härlig det låter och äppelkaka är inte fel! 🙂

 4. Sarah skriver:

  Jobbigt o gå upp så tidigt :/ Duktigt du e som har fixat massa i trädgårn 🙂

 5. Sussi skriver:

  Tiden går fort när man har roligt. Lät som en riktigt bra dag 🙂

 6. Pingback: Allt har ett slut | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *