En dag inne i stan

Efter frukost gjorde jag mig i ordning för att ta T-banan in till stan. Det var, om möjligt, ännu rörigare med bytena och banarbetena. Det här har SL gjort sämre än någonsin. Det finns massor av bättre lösningar, en skulle ju vara att ha öppna spärrar så bytena gick fortare, men man ser ju alltid resenärer som en skock som ska straffas. Kaos är ett kraftigt understatement för den situation som SL skapat.

Till sist kom jag i alla fall fram till Rådmansgatan. Jag var svimfärdig och yr i huvudet av värme och trängsel.

Jag lyckades ta mig till Blodcentralen utan att svimma och där fick jag ju lägga mig på en brits. Temperaturen var behagligare och medan en halvliter blod rann ur mig återhämtade jag mig från chockupplevelsen att åka T-bana på gröna linjens södra del.

Efter blodgivningen drack jag ett par koppar kaffe, åt leverpastejmackor och till påtåren något slags fröknäcke med ost. Ett par småkakor och juice försåg jag mig också med och avslutade måltiden med en banan.

På vägen tillbaka shoppade jag både på Akademibokhandeln, Lindex och Cubus. Sedan var det dags för återresan. Den gick trots allt lite smidigare, men när jag kom upp ur T-banan i Skarpnäck var jag tvungen att sätta mig på en bänk. Vad har hänt med ventilationen i tunneltågen?!!

När jag kom hem gick jag och la mig med en ljudbok medan jag kokade potatis. Packade sedan en matlåda med nämnd potatis och en bit köttfärslimpa, grönsaker och, i en separat burk, lingonsylt.

Katterna vilar också, det är enormt varmt. Både ute och inne.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

9 svar på En dag inne i stan

 1. znogge skriver:

  Det lät verkligen inte som en rolig resa alls 🙁 Man kan få huvudvärk för mindre!

 2. Sussi skriver:

  Skönt avslut med ljudboken. Jag gillar inte heller massa folk, allra helst inte om det knappt går att andas. Skönt du inte tuppade av..

 3. Sarah skriver:

  De e så irriterande när dom håller på me arbeten o så måste man byta o ta omvägar :/

  • Kraka skriver:

   Jag förstår ju att de måste renovera, men de kunde väl i alla fall försöka underlätta för resenärerna.

 4. wiolettan skriver:

  Än så länge är blåa linjen inte så väldigt varm om jag jämför med den gröna.
  Håller med dig om strul och ombyggnationer, man tröttnar.
  Bra att du ger blod, värdefullt. Min man har kunnat ge blod i en massa år, men nu är han för gammal.
  Härlig kattbild, ser njutbart ut.
  Sköt om dig.

 5. Emma Engström skriver:

  Vilken tur att du inte tuppade av, så hemskt! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *