På resa

Vakat av efter två arbetsnätter. Två lugna, bra, nätter utan alltför stora ansträngningar. Jag satte ”trippmätaren” på stegräknaren och kunde konstatera att den första natten gick jag 7777 steg och den andra 5217. Hade jag gissat fritt hade jag nog trott att det kunnat vara tvärt om. Ja, inte antalet steg förstås, de har jagaldrig koll på utan räknare, men att jag gått mer andra natten än den första. Men så var det alltså inte.

När jag skulle hem i morse var det något konstigt med bussarna. Jag ringde SL och frågade och fick så dumma svar att jag kunde konstatera att han som satt i deras kundtjänst knappast kunde ha koll varken på vad klockan var eller möjligen inte varken dag eller årstid. Jag hjälpte till lite och berättade att det var tisdag och en vanlig vardag, inte helg.
Nåja, det kom en buss till sist, men då hade jag väntat en halvtimme och sedan såg jag att det gick en ytterligare buss med bara någon minuts mellanrum. Det var uppenbart att något utöver det vanliga hänt, även om killen i kundtjänsten förnekade detta.

När jag kom hem fick pojkarna gå ut medan jag drack mitt morgonkaffe. Sedan fick de mat och vi gick och la oss.

Jag vaknade ganska tidigt på eftermiddagen, men var inte så utsövd att jag hade lust att göra något mer ansträngande. Efter kaffet klädde jag mig och planerade att ta bussen till Karl o Kristinas Värdshus och äta en räkmacka och dricka ett glas vin. Men när jag kom dit kunde jag bara konstatera att de inte hade öppet, de har bara öppet torsdag till söndag och dessutom bara klockan 12:00- 17:00.

Tog en annan buss till Kärrtorp, köpte en grillad med bröd och åkte sedan med T-banan till Skärmarbrink, bytte och åkte vidare till Farsta Centrum.

Det första jag fick syn på var en kjol i fönstret hos Kapp Ahl. Ett riktigt måste-ha-plagg. Sedan tittade jag runt lite och hittade ett kaffe, Garden Kafé, där jag köpte den efterlängtade räkmackan och ett glas vitt. Både mackan och vinet var jättegott! Dessutom var personalen trevlig och det ger ett extra plus.

När jag ätit färdigt traskade jag runt lite, hittade lite underkläder på Lindex i en trevlig färg som jag köpte och på Lagerhaus köpte jag lite småsaker. Sedan var det dags att fundera på hemresan.

Lyckades hitta bussen som går från Farsta till Skarpnäck och tog den. När jag kom hem fick pojkarna gå ut en stund igen och jag satte mig med ett glas vitt.

Nu är jag i sängen, men måste gå upp och fylla på i matskålarna. Pojkarna är någonstans, kanske sitter de i något av fönstren och tittar ut.  Jag är nöjd med min dag och den spontana mat- och shoppingresan. Det får bli en tidig kväll så jag orkar upp i morgon och hinner få lite gjort på förmiddagen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på På resa

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev! En god räksmörgås är alltid uppskattat och ett glas vitt vin till ger den där lilla känslan av lyx!

 2. Ingrid skriver:

  Jag håller med Znogge, det låter som om du haft en bra dag.
  Kul att du hittade lite nytt i butikerna också. Jag är en dålig shoppare, men ibland måste man ju förnya sig.
  Ha en bra fortsättning på veckan!
  Kram, Ingrid

 3. Gunnel skriver:

  Härligt när man hittar något som passar. Mat och vin behövs alltid för att man ska få lite energi.

 4. Pingback: Torsdag hela dagen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *