Torsdag hela dagen

Igår var det torsdag, en torsdag som startade ganska trögt och sedan utvecklades till en festlig kväll.

Jag hade tänkt komma ur sängen vid 05:30-tiden, men allra senast klockan 06:00. Men så blev det inte. Jag snozade alarmet och gick inte upp förrän klockan visade 08:12.

Dagarna är otroligt varma och så värst mycket får jag inte gjort. Det är svårt att göra några tyngre sysslor i gassande sol och inte ens i skuggan orkar jag speciellt länge. Men jag började i alla fall med vedsågningen och fick några grenar dividerade i mindre bitar. Diska gjorde jag också, det kändes nödvändigt. Flyttade en hög gräs till komposten och krattade på baksidan. Men sedan fick det vara nog.
Nu var det faktiskt inte just orken som tröt, istället såg jag att det var dags att gå till duschen och sedan byta om till gåbortklädsel. Inte något märkvärdigt, men den nya kjolen jag köpte i Farsta på min shoppingrunda, till den en T-shirt.

Jag tyckte jag hade tillräckligt med tid, men fick springa till bussen, där jag blev insläppt trots att bussen redan var på väg att lämna hållplatsen. Den går bara var 30:e minut och jag hade nog kunnat ta den senare, men jag ville vara säker på att inte komma försent. Istället kom jag en halvtimme för tidigt till restaurang Hjälmaren vid Årsta torg.

Jag köpte ett glas rött och satte mig i solen och väntade på Harriet. Det var länge sedan vi setts, senast var det på nyårsafton då jag hade vägen förbi där hon och hennes man bor. Sedan har varken hon eller jag haft tid. Vi har båda mycket kring oss med arbete och förtroendeuppdrag.

När Harriet kom, precis i tid, bestämde vi att sätta oss inomhus eftersom det var olidligt varmt i solen. Vi beställde båda Filé Oscar.


Vi hade mycket att prata om. Allt mellan himmel och jord brukar man ju säga och med viss travestering kan det omvandlas till allt mellan kommande biskopsnomineringar till odling vid min koloni. Mellan dessa båda ämnen ryms ett helt universum av frågor, funderingar och reflexioner. Det vi till vardags kallar livet.

Vi åt efterrätt, glass med chokladsås och jag kunde inte låta bli att ta en calvados. Det är inte ofta jag dricker starksprit, men just calvados tycker jag är gott.


När vi betalat tog vi en promenad och jag blev inbjuden en stund och fick tillfälle att prata med Harriets man S. Klockan var mycket och det blev ganska snart dags för mig att skynda ner till Tvärbanan.

Jag hade tur i bytena, vid Gullmarsplan och Skärmarbrink, och slapp vänta speciellt länge. Men det blir ändå en hel del väntetid när man reser med kollektivtrafiken. Men 10 + 7 + 2 minuter är inte så farligt.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

2 svar på Torsdag hela dagen

 1. Ingrid skriver:

  Det låter som om du haft en riktigt trevlig kväll tillsammans med Harriet.
  Hoppas att helgen också blir fin. Du kanske ska jobba förresten?
  Hur som helst, ha det så gott!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det var en mycket trevlig kväll. Jagär faktiskt ledig till på måndag. Har en hel del planerat för helgen, både plikt och nöjen.
   Ha en fin helg!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *