Inhiberad utflykt

Redan i vintras planerade jag att göra några utflykter i skärgården. I början av veckan googlade jag på några olika utflyktsmål och funderade. Min första tanke var Norröra, ön som för de flesta är känd som Saltkråkan. Men turerna gick lite glest och jag skulle komma hem väldigt sent. Till sist bestämde jag mig för att Sandhamn skulle vara ett bra resmål. Jag har lyssnat på samtliga av Viveca Stens böcker om morden i Sandhamn under våren och eftersom jag aldrig varit där skulle det vara på tiden.

Det blev rätt sent igår och jag var lite tveksam till att stiga upp tidigt. Nu kom jag väl upp rätt skapligt tidigt ändå, men jag bestämde mig ändå för att skjuta upp utflykten. Främsta skälet var att jag har rätt omfattande planer för både lördag och söndag. Nästa vecka har jag ett digert arbetssjok med hela 42 timmar.

Redan när vi kom ut för att dricka morgonkaffe var det väldigt varmt. Katterna gjorde allt för att hitta skugga att ligga i, men det var ändå väldigt varmt. Jag insåg direkt att jag inte skulle orka göra något alls.

Jag satt i skuggan och lyssnade på ljudbok. Gick in och tillagade lite lunch av rester, falukorv, stekt ägg, en potatis som jag stekte och lite vita bönor i tomatsås. Åt i skuggan, men det var nästan outhärdligt varmt med 26 grader i skuggan. Började fundera på en annan, betydligt enklare, utflykt. Man kan ta buss ut till Tyresö slott och promenera där. Det ligger nära vatten och man kan komma alldeles ner till vattnet och säkert få det ganska uthärdligt i värmen. Jag är ju ingen badmänniska, annars har jag väldigt nära till Flatenbadet, kan till och med promenera dit.

När katterna sökte sig in i huset för att det just då var svalare där gjorde jag dem sällskap. La mig på sängen för att vila lite och somnade.

När jag vaknade var det eftermiddag, hade kanske sovit 1½ eller 2 timmar. Jag gjorde kaffe och gick ut. I skuggan var det ganska skönt. La mig i min solstol och drack kaffe. När jag gick in för att hämta lite rostat rostat bröd och fylla på kaffekoppen blev solstolen upptagen. Jag valde att sätta mig vid bordet istället. Det är väl inte bara jag som ska ha en skön plats att vila på.


Jag har vattnat mina hallon och krusbär och varit och vattnat krukan jag har ansvar för vid en av infarterna. Det är fruktansvärt varmt inomhus nu, 30 grader visar termometern i vardagsrummet. Skulle behöva köpa en fläkt så jag får ner temperaturen.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inhiberad utflykt

  1. Znogge skriver:

    Jag gillar värmen men just kvälls- och nattetid skulle jag gärna ha det svalare. Vi har en AC men om den fungerar återstår att se… Hoppas ni kan sova!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *