En lång, het lördag

Gick upp redan kvart över sex i morse. Den som känner mig vet ju att jag omöjligt kan ha vaknat så tidigt, men jag hade alarmet på klockan 06:00 och snozade sedan en kvart. Jag ville komma upp innan det blev alltför varmt ute.

Katterna fick lite frukost innan de fick gå ut. Jag fixade kaffe och rostat bröd och satte mig ute. Redan vid den tiden kändes det att det skulle bli väldigt varmt.

När jag ätit frukost skördade jag krusbär, kanske hälften av dem. Resten får jag ta hand om en annan dag. Jag snoppade dem och la i påsar för att frysa in. Tanken är nog i första hand att ha dem till pajer.


Jag drack mer kaffe och åt ytterligare lite rostat bröd innan jag packade ihop det jag skulle ha med mig. Jag hade bokat tvättstugan 15-19. Att släpa allt på T-banan i värmen kändes uteslutet och jag bestämde mig för att kosta på mig parkering på besöksparkeringen hemma. Trots att det kostar en hel del.

Det gick nästan osannolikt bra att åka hem. Inga köer och det fanns plats på parkeringen, det hade jag ju inte kunnat vara säker på. Faktiskt fanns det två lediga platser.

Jag släpade hem smutstvätten och åkte sedan till Kista för att köpa namnsdagspresenter till min son Fredrik och hans kompis Fredrik. De har namnsdag på onsdag, men då jobbar jag och har inte tid att uppvakta dem.

Det var rätt trevligt att gå runt och titta lite. Jag var inne på Clas Ohlson och tittade på golvfläkt, behöver en mot den förskräckliga värmen när vi ska sova. Men när jag kände på förpackningen insåg jag att den var för tung att släpa hem. Får ta det en annan dag. Det skulle trots allt vara bra att ha en.

Jag kostade på mig en lyxfika med Napoleon.


Efter fikat åkte jag hem, lagom i tid till min tvättid. Fyra maskiner tvättade jag och en BH som jag handtvättade, men torkade i torkskåpet.

Förutom att tvätta hämtade jag ett paket. Igen. Äntligen hade min prenumerationspresent från Hembakat kommit, en form för portionsbröd.
Jag tog ett bad och tvättade håret. Det var 30 grader ute i skuggan och för kanske första gången någonsin badade jag i nästan kallt vatten. Annars har jag, som är frusen, badvatten med temperatur 38-40 grader. Jag brukar skoja och säga att jag är växelvarm som en reptil, varma bad brukar vara det enda som får mig att sluta frysa.

När jag hämtat tvätten och packat in allt i bilen insåg jag att jag glömt en sak hemma. Hade tänkt åka någonstans och ätta på vägen, men nu orkade jag inte vänta. Gick ner till Statoil och åt en tunnbrödsrulle och drack en kopp kaffe. Drickan sparade jag till en annan dag.


Sedan tog jag trapporna upp från Statoil och hem. Hämtade det jag skulle och gick ner till bilen och åkte mot stugan. På vägen stannade jag vid Hemköp och handlade.

När jag kom hem fick katterna gå ut och svalka sig. Vi hade bara 21 grader ute ikväll, betydligt svalare än igår då det var 25 grader vid samma tid. Jag satte mig ute så fort jag ställt in kylvarorna i kylskåpet. Inomhus var det, precis som igår, 30 grader.

 

*Titeln på blogginlägget har jag lånat, och gjort om, från filmen Lång het sommar (The long hot summer). Filmen, som är från 1958, är mycket känd med bland andra Paul Newman, Joanne Woodward och Orson Welles. Det finns också en nyinspelning från 1985, men det känner jag inte närmare till.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på En lång, het lördag

 1. znogge skriver:

  En dag med många aktiviteter. När jag var liten hade vi en krusbärsbuske och jag verkligen älskade när min mormor gjorde kräm på bären. I går hade vi en tropisk natt här men i dag är det svalare vilket nog uppskattas av många.

  Kram och god natt för i dag!

 2. Gunnel skriver:

  Krusbär har jag nog inte ätit sen mina barn var små. Då hade vi några buskar i trädgården. Helt otroligt att värmen kan hålla i sig så länge. Nu tycker jag inte det är lika skönt längre. Jag riktigt längtar efter lite regn och svalka.

 3. Jennie skriver:

  hej, gör du blogg samarbeten? hittar ej din mail. Maila mig gärna! Det är bra betalt!

 4. Ingrid skriver:

  Jag hade en krusbärsbuske på Stenstugu, men den dog ut efter några år, så det är länge sedan jag åt de bären. Och när åt jag en Napoleonbakelse senast? Det är väldigt många år sedan. De är så goda!
  En lång het sommar är det och i dag har vi haft det riktigt hett. Jag älskar värmen, men det kan bli för mycket även för mig, så i dag är det skuggan som gällt. I och för sig tycker jag att det inte är någon riktigt sommar förrän det är skönare att sitta i skuggan än i solen.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *