För nu så e det fredag då försöker vi igen

Rubriken är inspirerad av Nationalteaterns låt Livet är en fest, skriven av Ulf Dageby. I texten sjungs bland annat ”Och glöm ditt kneg min vän. För snart så e det fredag då försöker vi igen.” Jag har vakat av efter 4 arbetsnätter och har en hel ledig helg framför mig.

Fredagen började jag med att åka hem till stugan. Där tog jag ut katterna en stund medan jag drack kaffe och åt en chokladmuffins som jag fått av C, en arbetskamrat från IVA. Vi träffades på torsdagskvällen före jobbet och drack kaffe ute i sjukhusparken. Vi hade bokat lunchtid så många gånger men av olika skäl blivit tvungna att boka av så nu hade vi bestämt att ses ett par timmar före jobbet. Vi pratade om livet och jobbet, mest om livet.

Nätterna har varit lite blandade. Natten mellan onsdag och torsdag var i det närmaste kaotisk, medan den sista natten var lugn och bra trots att vi hade halvdussinet patienter som opererats akut förutom dem som gjort stor kirurgi och var planerade att ligga över natten. Jag kunde till och med stämpla ut strax före klockan 7 vilket nästan aldrig händer en vardag. Jag har mängder med intjänad flex och jag vill gärna hinna ta ut den innan den fryser inne.

Efter mitt morgonkaffe fick katterna komma in och jag sov några timmar.

Alarmet ljöd klockan 13 och jag gick upp en kvart senare. Drack kaffe och gjorde mig i ordning för att åka på en liten tur. Först till återvinningen med en kasse olika förpackningar, sedan till IKEA i Kungens Kurva och till sist Tyresö Centrum.

Jag gjorde IKEA-besöket kort. Gick in bakvägen genom kassorna och direkt till hyllan för det jag skulle ha. Det är så praktiskt att man kan se på nätet vilken hylla och sektion saker finns.

Åkte sedan till Tyresö Centrum där jag började med att ta en fika. Kaffe och en Budapest.


Sedan handlade jag kompletteringsvaror på Stora Coop. Jag hade det mesta redan, men det fattades lite småsaker. Jag köpte dessutom bröd, mjukost och Mjau.

När jag kom hem satte jag ihop brickbordet Gladom. Det gick snabbt och jag kunde börja njuta av min lediga fredag.

Gick in och hällde upp ett glas vin, 57 on Main. Satte mig sedan i stolen och vilade innan jag skulle ta itu med middagen.


Jag hade bestämt mig för att göra en fiskgratäng med räkor och dill. Hittade ett recept på nätet i natt som jag tyckte lät bra. Jag hade både fisk och räkor i frysen.


Det blev fruktansvärt varmt inne i köket, men eftersom katterna var ute kunde jag ställa upp fönstret.

Jag gick ut och satte mig med min mat. Det var precis lika gott som jag föreställt mig.


Efter maten hade jag tänkt diska, men grannen i 1:an frågade om jag ville komma över en stund. Jag la disken i blöt och gick över dit. Blev sittande tills klockan var sent. Men det är en dag imorgon också och då kan jag ta tag i plikterna. Nu är det sovdags!

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på För nu så e det fredag då försöker vi igen

  1. Ingrid skriver:

    Så trevligt med en spontaninvitation. Det brukar vara som allra bäst.
    Budapestbakelse var min mammas favorit och den är god, men jag tycker nästan att den är i sötaste laget.
    Ha en skön helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *