En sån överraskning

Jag vaknade rätt sent i morse. Fixade kaffe och ett par mackor, satte mig i solstolen och planerade en lugn dag för mig och katterna. Det var molnigt och lite svalare. Under nattten hade det kommit 1 mm regn.

Båda katterna var ute, men de roade sig med lite olika saker. Lucas spanade på fåglarna uppe i det stora trädet.

Plötsligt hörde L av sig. Hon var i Skogås, bara ett stenkast härifrån. Hon och hennes dotter ska flyga till Spanien på måndag och nu var hon ensam hos dem de sover över hos eftersom alla andra hade åkt för att segla ett par dagar. Jag erbjöd mig genast att åka och hämta henne, något som enligt min GPS bara skulle ta 14 minuter.

Det var lätt att hitta och på vägen hit passade vi på att handla. Vi skulle göra en sallad.

Vi började med att ta ut katterna och sedan satte vi oss i varsin stol. Jag hade ett blått, mouserande, vin som vi drack. Samma färg som den där läsken som fanns på 1980-talet, Vira Blåtira.


Vi gick iväg med soporna och till toaletterna. Då kom en regnskur. Kortvarig, men intensiv. Visade sig vara 1 mm. Men min tjocka dyna till solstolen hade hunnit bli genomvåt.

Ställde dynan på kant och hoppas den torkar snart. Nu ligger den inomhus på kant.

Efter en stund började vi göra i ordning salladen. Isbergssallad, gurka, tomat, avokado, champinjoner, paprika, rödlök och räkor. Blev jättegott!

Vi satt ute tills det började bli mörkt och myggen blev alltför bitsk. Då flyttade vi in i köket och fortsatte prata en stund. Men nu är det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

3 svar på En sån överraskning

 1. Gunnel skriver:

  Alltid kul med spontanbesök. Man kan nästan räkna regndropparna som kommit i sommar.

 2. Znogge skriver:

  Vilken bra dag det blev!

 3. Ingrid skriver:

  Jag har inbillat mig att det inte finns myggor nu när det är så torrt, men jag har minsann fått ett par stick när jag varit ute på kvällarna. De där rackarna ger sig inte!
  Det låter som om du haft en fin dag tillsammans med din vän och den där salladen ser ju jättegod ut. Men blått vin!!
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *