Så var en bra helg till ända

Vi åt frukost ute i trädgården. Det var svalare och riktigt behagligt.  Kaffe, bröd och Gamle Ole, den danska osten.

Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och jag skjutsade L tillbaka till Skogås. Sedan åkte jag till Tyresö, det centrum som blivit just den här sommarens favorit.

Jag handlade till middagen på Stora Coop och fikade sedan på samma fik som jag brukar. Idag blev det en fransk våffla till kaffet.

Så där såg inte barndomens franska våfflor på Nybergs konditori i Södertälje ut. Men den här var också god trots att den är typ ett missfoster av fransk våffla. Dessa ska vara som tunna galler med crème mellan. Men tiderna förändras… och vi med dem…

Jag gjorde en snabbvisit inne på Kapp Ahl innan jag åkte hem till stugan. Köpte en tunnare variant av täckväst. Inte för att det precis är kallt nu.  Det var de nya inför hösten, men jag var rädd att de skulle vara slut senare. En täckväst helt i reflexmaterial. Perfekt för höstens promenader.

När jag kom hem satte jag mig i solstolen tillsammans med katterna. De vill gå ut direkt jag kommer hem numera. Jag gick in en snabbis för att hämta något och när jag kom ut stod en hund mitt på gräsmattan och nosade på katterna. Pojkarna verkade inte alls ta illa vid sig. Trots att metoo nog kunde varit på sin plats med tanke på hur närgången den hunden var.

Min son skulle komma och det gjorde han på eftermiddagen. Vi satte oss och pratade, drack kaffe och åt av sockerkaka jag hade kvar. Sedan plockade vi ihop returglas, återvinning och ett helt gäng med förpackningskartonger från olika saker jag köpt. Det var några stycken eftersom jag köpt en hel del redskap. Sedan åkte vi iväg med dem till återvinningsstationen. Flaskor och burkar pantade vi på Hemköp. Det blev en rejäl slant att handla för senare.

När vi var tillbaka började jag förbereda middagen. Vi skulle äta spagetti och köttfärssås. Jag hackade lök och grönsaker.


Sedan gick jag in och lagade maten. Jag gjorde ett riktigt storkok för att ha resterna till kommande matlådor. Det visade sig bli 10 stycken när vi ätit klart.

Jag hade ingen riktigt stor kastrull så jag lagade till maten i långpannan.

Vi satte oss till bords. Jag drack ett glas rött, men min son valde juice istället.

Efter maten satt vi länge och pratade politik och kom sedan in på den både märkliga och obehagliga incel-rörelsen. Det var jag som tog upp det ämnet. Tidigare hade vi diskuterat universum, scifi-litteratur och fantacy. Vanliga ämnen när vi ses.

Min son hade redan från början sagt att han skulle åka hem istället för att sova kvar. Det är väl på gott och ont. Jag tycker om när han är här, men det har varit så mycket aktiviteter den här helgen och imorgon börjar jag jobba igen så jag behöver nog lite egentid.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Så var en bra helg till ända

  1. Znogge skriver:

    Vilken bra dag och ett trevligt besök. Smart att göra en rejäl omgång mat för matlådor är verkligen praktiska att ha på lut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *