Igår var det måndag igen

Tiden går fort och veckorna rullar på. Igår var det måndag igen efter en aktiv och bra helg. Jag diskade, dammsög och pysslade lite. Sedan la jag mig på sängen för att vila. Lyckades inte somna, men det var ändå skönt att ligga ner ett par timmar.

Jag gick till duschen och tvättade håret och tog en välbehövlig dusch innan det var dags att åka till jobbet.

Medan jag låg i sängen såg jag att en lockespindel också passade på att vila sig. Den satt i taket ovanför sängen. Jag lät den vara ifred, lockespindlar kan varken tillverka gift eller väva spindelnät. När jag kom hem på morgonen var den inte kvar. Har den givit sig ut på promenad på golvet är risken stor att den blivit ett byte för någon av katterna. Men den kan ju lika gärna vara vid liv fast på någon annan plats. Spindlar är bra eftersom de äter andra, otäcka, småkryp.

Medan jag städade var  det andra som bara tog igen sig.

Det var varmt inomhus och de låg utslagna, bytte plats med varann ibland och slutligen la de sig tillsammans.

Idag är det svalt, nästan kallt, inomhus. Bara 27 grader och jag har just satt igång fläkten. Nu ska här sovas. Imorgon är jag kallad till ett möte med min nya chef, ett ”lära-känna-möte”. Jag har ännu inte bestämt om jag ska vara snäll och berätta lite svepande i allmänna ordalag om vad jag är missnöjd med. Eller om jag ska säga precis som jag känner, att Karolinskas besatthet av akademiska titlar och att jag med mina snart 44 år ska jämställas med dem som har 2-4 års erfarenhet faktiskt suger. Jag hatar det där stället mer och mer för varje dag. Tyvärr. För jag trivs med själva jobbet och dem jag jobbar tillsammans med.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Igår var det måndag igen

  1. Ingrid skriver:

    Dina gossar är så mysiga!
    Värmen kan ju inte ens en katt klaga på nu, men 27 grader inomhus är i mesta laget. Det är nog ungefär så vi har haft det på Kupan i dag, så man har fått gå ut och svalka sig lite då och då.
    Synd att du inte ska kunna trivas full ut på din arbetsplats!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *