Kort, varm dag

När jag kom hem planerade jag för en tur till IKEA. Jag vill ha speciella glasburkar i köket. Men de är på utgående och det visade sig att de inte finns varken i Kungens Kurva,  Barkarby, Uppsala eller Västerås. Övriga varuhus kollade jag inte då de ligger alltför lång bort för en shoppingutflykt.

Istället beställde jag från deras nätbutik. När jag skulle betala kunde jag inte hitta mitt bankkort. Jag letade först ordentligt i väskan flera gånger och sedan överallt. Men ingenstans fanns kortet. Jag kan ha glömt det hemma, men vågade inte chansa. I vart fall hade ingen handlat med kortet, alla köp som var gjorda kände jag igen.
Jag ringde först till kundtjänsten, där det var nästan 300 samtal före. Men sedan hittade jag ett särskilt nummer till spärrservice och fick kortet spärrat snabbt och ett nytt beställt.

Jag betalade mina beställda varor på annat sätt, fick improvisera lite. Men det ordnade sig. Sedan var det sovdags. Äntligen. Klockan var då så mycket att det var en utopi att gå upp som jag tänkt. Dessutom var det onödigt att åka till IKEA. Hela idén var ju att köpa de där burkarna.

När jag vaknade var klockan runt 17. Jag fixade kaffe och två mackor och tog med katterna ut. Det var 32 grader inomhus och 29 ute. Fläkten vid sängen gör att jag kan sova, men värmen är inte skön.

Jag la mig i solstolen i skuggan, och lyssnade på ljudbok. Drack kaffe. Och mer kaffe. Så småningom bestämde jag mig för att laga lite middag. Jag hade lövbiff i frysen och färdig potatisgratäng i kylen. Det fanns lite vin kvar i en flaska.


Jag har varit iväg med en soppåse och sedan varit och vattnat krukan jag har ansvar för. När jag var tillbaka var jag genomsvettig och sitter nu i sängen framför fläkten.  Katterna har fått mat, men de orkar knappast äta i värmen. Men jag såg att de druckit en hel del vatten. Det är dem jag oroar mig för i värmen, jag kan ju inte säga till dem hur viktigt det är med extra mycket dryck.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Kort, varm dag

  1. Znogge skriver:

    Så jobbigt med kortet men skönt att det löste sig ändå. Man hoppas att djuren dricker så mycket som de behöver!

  2. Pingback: Kraka

  3. Pingback: Fredag och lördag | Kraka

  4. Pingback: En tisdag som aldrig riktigt ville ta sig och en onsdag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *