Fredag och lördag

Skulle bli skönt med ett par lediga dagar. För fredagskvällen hade jag planer sedan ett tag tillbaka, men lördag och söndag skulle jag försöka umgås med katterna och ladda energi. Förra helgen var jättetrevlig, men så värst mycket återhämtning blev det inte. Som ni vet behöver introverta personer stora mängder egentid.

Det var lika varmt på fredagen som tidigare. Det börjar ta på krafterna nu att det aldrig är svalt någonstans. Utom på jobbet nattetid då vi trots extremvärmen utomhus måste ta på oss frysrockar och, när vi sitter still, till exempel för att journalföra, är det inte ovanligt att en filt över axlarna känns nödvändig. Men här i stugan behövs inga filtar, inga frysrockar och kläder har jag bara på mig för anständighetens skull.

Jag började med att ge Wåge mat. Tror aldrig någonsin att jag matat en snabeldrake vid den tiden på dygnet, jag är ju inte känd för att vara någon morgonmänniska. Men det fanns en del för honom att ”äta”.

Wåge, min röda snabeldrake

Jag tog en biltur till Tyresö och hämtade mitt numera spärrade bankkort. Men jag ville ändå själv klippa det. Förhoppningsvis har det nya kommit när jag åker hem och tvättar nästa gång.

Jag handlade lite matvaror, men avstod från att fika. Dels köpte jag två ostkakor, dels tänkte jag på att jag behöver vara lite sparsam inför framtiden. Tänkte också att det kanske skulle gå åt lite pengar under kvällen.

När jag kom tillbaka till stugan fikade jag och åt ostkaka. Jag åt också lite sill och potatis. Sedan gick jag och katterna in och jag la mig framför fläkten. Det går ju inte att vara ute när det är mer än 30 grader i skuggan. Det är i och för sig lika varmt inomhus, men det känns bättre när fläkten är på.

I lagom tid klädde jag mig och påbörjade resan in mot stan. Jag skulle träffa F kl 17. Men precis när jag var framme meddelade han att han skulle bli ungefär en halvtimme sen.
Jag var törstig och bestämde mig för att gå tillbaka till Gallerian och dricka något. Satte mig på något som verkade vara ett kombinerat café och restaurang. Jag drack ett glas vatten och en IPA. Min son kom dit precis lagom när jag svalt sista klunken öl och vi gav oss av mot spårvagnen. Det var inte alltför mycket folk, även om vi fick stå nästan hela vägen.

Vid Gröna Lund var det kö, men jag hade ju redan 2 Gröna kortet och vi kunde gå in en annan väg där kön var kortare. Efter en stund ringde R och vi letade oss fram till honom.
Vi hade en trevlig kväll på Grönan (klicka på länken om du vill läsa om den).

Resan hem till stugan var av det jobbigare slaget. SL har ju dragit ner på trafiken samt håller på med spårrenoveringar mitt i intensivaste turistsäsongen som gör att man måste byta ett flertal gånger. Mellan Slussen och Gullmarsplan trängde man in så mycket folk i vagnarna så jag tvivlar starkt på att det ens är lagligt. Vi stod som packade sillar och temperaturen var minst 40 grader, troligen mer. Jag kände mig svimfärdig, men hade en bit papp som jag fått av en tjej på resan in mot stan. Hon rev helt enkelt ner en av reklamskyltarna för att fläkta sig med och då hon såg hur svettig jag var rev hon den i två delar och gav mig den ena. Jag behöll sedan min del hela kvällen. Den ligger förresten fortfarande på mitt bord här.

Det var mörkt när jag kom hem, katterna kom till dörren men de ville inte gå ut. Inte när det var alldeles svart ute. Jag fixade mat åt dem och själv åt jag lite sill och potatis. Sedan började jag titta på Skogen, en ny serie på Netflix. Men jag orkade bara halva. Det hade varit en lång, varm dag.

Jag vaknade ungefär 09:20. Då kändes det dags för kaffe. Katterna fick frukost och sedan gick vi ut. Lika varmt som dagarna innan, veckorna innan och månaderna innan med något enstaka undantag. Nationaldagen och Midsommarafton till exempel.

Vid kvart över tolv gick vi in. Det är inte skönt ute, inte ens i skuggan. Inte ens katterna tycker om värmen längre.

Vi stannade inne hela eftermiddagen och gick ut först vid 20:30-tiden. Då var det rätt skönt ute. Jag drack Cola Zero och lyssnade på ljudbok. Katterna lekte, jagade flygfän och hade det bra. Innan jag gick in vattnade jag mina hallonbuskar. Sommarhallon ger bär på 2-årsskotten och jag r rädd om dem inför nästa år. Krusbärsbusken fick sig också en skvätt. Min grekiska vädd som jag fick förra året av Y fick en kanna vatten. I övrigt får det bli som det blir.

Jag tog in alla dynor och katternas långkoppel. Man hade lovat regn under natten och imorgon. Nu har det ändras till åskskurar imorgon och lite regn inatt. Får se om det alls kommer något regn.

Under eftermiddagen såg jag den där serien på Netflix som jag började på inatt. Skogen heter den och var inte alls så dum.


Nu har vi gått in. Det är exakt 30 grader inomhus, ute är det 22 grader och jag önskar att jag kunde sova utomhus. Men jag känner mig inte bekväm med det. Speciellt inte en lördagskväll.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fredag och lördag

 1. Znogge skriver:

  Vilka bra dagar. Den serien har vi sett och jag tyckte den var riktigt bra!

  Trevlig söndag önskas från ett svalare Skåne!

 2. wiolettan skriver:

  Den tunnelbanevagnen vill jag inte åka i, skulle nog ha tuppat av. Vi bor vid blåa linjen och den är någorlunda, en bra bit in mot stan i alla fall. Men, dessa dagar håller jag mig mest inomhus. Försöker ta en promenad på morgonsidan.
  Mysigt med katter, härliga djur. Jag har haft katt en stor del av mitt liv, men inte nu. Fast i denna lägenhet där jag nu bor har det bott 2 katter. Saknar dessa mjukisar.
  Trevlig söndag.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Håller med om att blå linjen är bättre. Jag bor ju också utefter den, men den parallella linjen. Nr 11 alltså. Men min stuga ligger vid en av de gröna linjernas ändstation. Just nu håller man på och renoverar spår och perronger på flera ställen och man måste byta mellan olika linjer för att ta sig fram. Dessutom har man glesat ut trafiken så vagnarna är knökfulla. Vid Gullmarsplan måste man springa ut och in genom spärrarna vid bytena och de är rena kaoset. Ska hålla på hela sommaren.
   Katter är verkligen livet. Skulle inte klara mig utan ett par mjuka pälsklingar vid min sida.
   Kram

 3. Usch, det verkar jobbigt att ta sig fram i Stockholm! En fullpackad vagn i den här hettan…🤯
  Vilken söt stuga du ser ut att ha!
  Kram från ett 30-gradigt Skåne!
  Monica

 4. Emma Engström skriver:

  Det är verkligen så himla lätt att bli trött när det är så varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *