Ziggy på Grönan

Vi trotsade värmen och gick på konsert. Det var jag, min son och en av hans vänner. Vi skulle lyssna på Ziggy Marley. Jag har hört honom live en gång tidigare, 2006 eller 2007, minns inte vilket. Det var ute på Skeppsholmen. För min son var det första gången och jag tror inte att R heller hört honom live tidigare.

Före konserten hann grabbarna åka några otäcka åkattraktioner, själv nöjer jag mig alltid med de lite lugnare åken. Om man nu kan kalla Pop-Expressen lugn. Det är ett slags virvelvinds åk, men det man sitter i, som kallas gondoler, flyger en bit ovan golvet samtidigt som de snurrar. Jag älskar alla typer av virvelvindsåk. Men kan tänka mig berg-och-dalbanor också.

Ziggy började spela strax efter klockan 20 och då hade mängder av folk samlats nedanför scenen. Vi hade hittat en bra ståplats där man kunde luta sig mot ett räcke. Det var jobbigt att stå i flera timmar i värmen.

För den som inte vet så är Ziggy Bob Marleys äldsta son. Bob är en legend inom reggae-musiken. Han var praktiskt taget med och skapade genren. Tyvärr hann jag aldrig höra honom live, han dog i cancer bara 36 år gammal.

*Bild: Fredrik A

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

5 svar på Ziggy på Grönan

 1. Ingrid skriver:

  Jag åker i princip ingenting av det slag du beskriver, men visst ser det roligt ut när man står och tittar på. Nej, Pariserhjul är det häftigaste jag ger mig på.
  Sonen ska på Warfsholmen och lyssna på Takida i kväll och det är också en tillställning utan sittplatser. Man har t o m sagt till om att åskådarna inte får ha med sig egna stolar. De kan väl förmodligen inte stapla in tillräckligt många om en del ska ha sittplats.
  Ha en fin lördagskväll!
  Kram, Ingrid

 2. Znogge skriver:

  Numera åker jag inte saker som snurrar på det viset utan det får bli stillsammare nöjen för min del. Båtar i vattnet och så… Trevligt med konsert och jag gillar Marleys musik.

  Ha en bra lördagskväll!

 3. En gång i tiden älskade jag att åka just virvelvind! Men numera lider jag av en lätt yrselsjukdom, så jag behöver ingen påspädning på det! 😁
  Dock gillar jag Bob Marleys musik!
  Kram, Monica

 4. Linnéa skriver:

  Ja men prova den parfymen, heeeeelt ljuvlig 🙂

 5. Frida skriver:

  Kul! Hade gärna varit där och kikat med om jag hade varit hemma i Stockholm. Får bli ett besök till grönan senare i sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *