EFIT – Ett Foto I Timmen – 26 juli

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 15 juli hittar du här.

En ny EFIT-dag. Jag brukar bara delta en av de två dagarna som är aktuella varje månad. Men igår kom jag överens med Frudin om att vi skulle göra EFIT idag. Vi är kollegor från IVA, goda vänner men lever väldigt olika liv.

Klockan 07-08: Knappt vaken greppade jag mobilen och tog en bild på Kingston som låg bredvid mig. Sedan somnade jag om.

Klockan 08-09: Jag sov på min kudde.

Klockan 09-10: Jag fick börja med att lösa problem. Hade fått ett mail om att min Netflix blivit avstängd strax efter klockan 04 eftersom de inte kunnat dra månadens avgift.
Som ni kanske minns från igår begärde jag mitt bankkort spärrat. Helt utan att riktigt ha koll på att Netflix skulle dra pengar från kortet. Tänkte att de drog från bankkontot, på samma sätt som S.A.T.S drar.
Jag öppnade tillfälligt mitt bensinkort för internetköp och skickade iväg uppgifterna och vips var Netflix tillgängligt igen.

Klockan 10-11: Katterna hade fått gå ut och jag drack kaffe i skuggan. Det var redan 29 grader ute. Inne hade vi 30 grader så det var som att välja på pest eller kolera.

Klockan 11-12: Jag hade lagt ner den samlade smutstvätten i en stor papperskasse. Ifall jag skulle få för mig att åka hem en stund.
Katterna fick komma in och få mat och till min stor förvåning stretade Kinston emot och visade tecken på att vila klösa mig. När jag såg vad som låg på köksgolvet förstod jag precis. Han hade fångat en liten mus. Men den var redan död och jag tog den i svansen och förpassade den till soppåsen. Jag vill inte att mina katter äter möss ifall någon granne lagt ut råttgift.

Klockan 12-13: Jag skrev ett inlägg på min blogg om gårdagens chefssamtal och mina tankar kring den policy som arbetsgivaren har. Sedan lyssnade jag på Madonna på Spotify en stund.

Klockan 13-14: Jag gick ut för att borsta tänderna. Jag brukar spotta på ett speciellt ställe vid syrenerna. Det är inga problem en vanlig sommar, då sköljer regnet bort tandcrèmen. Men nu är det fullt av vita fläckar på bladen.

Klocka 14-15: Jag var på väg hem och hade just klivit av vid Gullmarsplan för att byta. Tänkte äta en korv och ta en kopp kaffe. Gick in på den, normalt, alldeles utmärkta serveringen. Den har öppet dygnet runt och jag har ätit där mitt i natten några gånger.
Jag behövde stoppa min ljudbok och få upp ett kort att betala med. Ställde mig minst 3 meter från disken, eventuellt längre. Men det var helt tomt i serveringen och personalen började tjata om att jag skulle beställa. Vad nu det skulle vara bra för. Man såg att jag var upptagen med diverse ”pyssel”. Men man fortsatte att tjata och efter fjärde tillsägelsen att jag skulle beställa blev jag irriterad och sa:”Jag ska beställa när jag är klar”. Men sedan blev jag ännu mer irriterad och sa: ”Om ni tjatar mer kommer jag att gå någon annanstans.”. Sedan bestämde jag mig och sa: ”Det kommer jag förresten att göra ändå”.
Sedan gick jag en trappa upp till bussterminalen och till den korvkiosk som finns där och köpte en 90-grams hamburgare och en kopp kaffe. Jag tycker inte att det finns någon anledning i världen att tjata på kunder när man inte har ett skvatt att göra. Det var betydligt trevligare på den övre kiosken.

Klockan 15-16: Jag hade anlänt till Husby och gick på bron över Norgegatan. Dessa av oss som bor här älskade gångbroar som Rättvisepartiet Socialisterna räddade åt oss genom sin aktion då de kedjade fast sig. Det var för några år sedan. Moderaterna ville riva gångbroarna för att ”skapa spännande möten mellan bilism och gående”.
Det är ungefär lika säkert att till fots korsa Norgegatan som vilken motorväg som helst. Men M tyckte uppenbarligen att det är spännande när gångtrafikanter skadas eller dödas. Det var enorma protester i området, men de enda som gjorde något radikalt var just Rättvisepartiet. Det gjorde de bra och vi fick behålla våra gångbroar som gör att vi på ett säkert sätt kan ta oss mellan olika delar av Husby.

Klockan 16-17: Jag hade varit hemma och just börjat färden hemåt. Skulle träffa min son för en snabb fika först. Hemma hade jag tagit ett bad och tvättat håret. Kollade posten också, men det var bara ett meddelande om att någon mäklare sålt en bostad i området.
Egentligen åkte jag hem för att se om jag glömt mitt bankkort hemma. Det hade jag inte. Jag fortsatte att fundera på vad jag gjort sedan jag sett det senast och kom på att jag tappat ut innehållet i min väska framför självscanningshyllan på Stora Coop i Tyresö. Jag ringde dit och mycket riktigt så hade de kortet. Det hade glidit in under någon hylla och jag såg det inte då jag samlade ihop mina saker. Ska hämta det imorgon, även om det ju är värdelöst nu när det är spärrat. Det känns skönt att veta hur det försvann.

Klockan 17-18: F, S och jag gick ner till MacD. Jag hann berätta om mina planer för framtiden. Vi bestämde också när vi ska ses imorgon.

Klockan 18-19: F och S följde mig till T-banan. Jag klev på och åkte hem mot stugan.

Klockan 19-20: Jag behövde ringa några samtal och blev kvar ett tag på perrongen till Tvärbanan i Solna Centrum.

Klockan 20-21: Bytte i Skärmarbrink. Det är många extra byten nu under sommaren eftersom man renoverar och bygger om. Tar hur lång tid som helst att att sig fram.

Klockan 21-22: Jag hade kokat ägg och tinat räkor. Räkmackor och vitt vin. Skönt att sitta ute där det bara var 29 grader. Inomhus var det 30 grader.

Klockan 22-23: Det var en skön kväll och vi dröjde oss kvar ute. På himlen var ett märkligt streck, nästan som en väg.

Klockan 23-24: Katterna hade gått in, jag hade varit bort till sopmoloken med räkskalen och var tillbaka. Hade lagt mig i sängen och startat datorn för att skriva och publicera dagens blogg på EFIT-sidan. Ännu en dag var till ända.

 

 

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2018. Bokmärk permalänken.

11 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 26 juli

 1. Anna skriver:

  Inne och kikar på din dag. Inte dumt med en räksmörgås!
  // Anna

 2. Carolina skriver:

  Vad roligt! Brukar också ta och göra den här dagen då och då, fast via mig själv 🙂

  Sv; tusen tack! Jaså har du också sagt upp dig? Såg att du skrev att du jobbar på IVA? Ska du byta sjukhus du med? 🙂

  • Kraka skriver:

   Jag jobbar på postop just nu, men vi har en del IVA-patienter också ibland. Har jobbat på IVA, olika IVA-avdelningar, i drygt 10 år de senaste åren. Innan dess lite blandat, men bland annat både IVA och anestesi.
   Jag tänkte nog mest hoppa in där det behövs, via bemanningsföretag och timanställningar. Som du såg i inlägget om chefssamtalet är jag rätt trött på ett och annat. Var jobbar du?

 3. Efwa skriver:

  Räkor är en favorit hos mig. Äter alltid det när jag är i Sverige eftersom räkor inte alls smakar så i Provence.

  • Kraka skriver:

   Räkmackor är verkligen gott!
   Provence är vackert! Cyklade där 1999, bland annat genom Camargue.

 4. Hej! Nu har jag läst in mig på din blogg och lagt till dig på min ”bloglovin-lista”.
  Roligt att hitta en ny bloggvän!
  Kram, Monica

 5. Emma Engström skriver:

  Mycket du hunnit med under dagen! 🙂

 6. Znogge skriver:

  Vilket kul sätt att dokumentera sin dag i såväl ord som bild! Räkor och vitt vin är alltid ett säkert kort i värmen!

  Kram och ha en bra kväll!

 7. Frudin skriver:

  Hmmm… jag tycker minsann inte alls att vi lever så olika liv du och jag…vi är ju katt-damer bägge två. Vi kollar Netflix och slarvar bort saker bägge två….vi har ingen magister i omvårdnad men vi är sjukt bra erfarna gamla rävar på firman.
  Min förhoppning är nu att du kommer tillbaka lite till IVA <3
  Tack för att du säger till mig när det är EFIT. Kram

  • Kraka skriver:

   Ska försöka komma ihåg att påminna dig. Nästa gång är 5 augusti och då tänker jag inte vara med. Det är en sovdag mellan nattpass.
   Vi får se vad jag ska göra, men räkna inte med att jag kommer till IVA. Jag har lite andra planer.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *