På grund av rådande omständigheter

Så blev det äntligen dags för en arbetsfri period igen. Som vanligt har jag mängder av aktiviteter inbokade och nu gäller det att hålla mig undan.
Som timanställd kan man i normala lägen inte beordras. Men på grund av den rådande konflikten mellan Vårdförbundet och SKR så kan man det. Arbetsgivaren får inte lägga till nya arbetstillfällen, eftersom varje pass räknas som en nyanställning för timanställda, men man kan beordra att en timanställd flyttar sitt pass. Då får man inte säga att man inte kan utan måste arbeta. Bara brist på barnomsorg och nära anhörigs begravning är skäl som accepteras. Det kallas skyddsarbete. Så kan man naturligtvis även göra med sin tillsvidareanställda personal. Till exempel ställdes utbildningsdagen in igår för dem som skulle vara där. Istället fick de vara lediga och nu har arbetsgivaren den tiden och personalen tillgodo att utnyttja när de vill. Ska man tänka ett steg längre så gör ju det här konflikten ganska verkningslös. Samtidigt så tror jag det är bra att folk ”där ute” får insikt i att sjukvården dras runt med hjälp av övertid, mertid och liknande. Under förra året arbetade sjuksköterskor på Sveriges sjukhus 3 000 000 (tre miljoner) övertidstimmar. Sedan arbetar ju andra yrkeskategorier också övertid, men de har sina egna fackförbund och ingår inte i den här konflikten.

Eftersom jag, som alltid, har mesta tiden bokad för olika aktiviteter har jag nu stängt av min telefon. Det är fullt lagligt att stänga av sin telefon. Jag är helt enkelt inte anträffbar den här veckan. Återkommer till jobbet den 6 maj.

Efter onsdagen hade jag två arbetskvällar. På torsdagen åt jag lite lunch på Flemingsbergs station och på kvällen var vi ett gäng på jobbet som beställde pizzor.

Kaffe och en ägg och bacontoast. Det är i stort sett som en McMuffin Egg som MacD har i sin frukostmeny. Men på Espresso House kan man köpa den hela öppettiden.

De två arbetspassen var på storsal, 4 platser, och efter att varit på isoleringsrum de senaste veckorna var det skönt att komma ut och ha arbetskamrater att samarbeta med och att få röra mig fritt på avdelningen.

När jag kom hem var jag helt slut, insåg att jag sovit bara 5½ timme på natten, och jag skyndade att bädd ner mig.

Idag hade jag fri sovning, något som jag inte haft på länge. Alltid är det någon tid som behöver passas.

Mjukstartade dagen med kaffe och planerade sedan både vad som skulle göras och inköpslistor inför de olika aktiviteterna.

På programmet (bland annat, jag bloggar inte om allt):

  • Inköpslista till pajerna på Kvalborg. Newmaninstitutets studentkår ordnar en Kvalborgslunch. Kvalborg är dagen före Valborg, i alla fall i Uppsala.
  • Förberedelser hemmahemma inför Valborg.
  • Fylla på tisdagsshoppinglistan med det jag behöver till Valborg. (Är bjuden till ett privat firande där även F kommer att vara med).
  • Kvalborgslunch på måndag.
  • Valborg på tisdag.
  • Diverse privatadministration, bland annat en del bilagor till deklarationen.
  • Onsdag Första maj. Har inte planerat att delta, men kanske att besöka Kungsträdgården.
  • Torsdag Lämna deklarationen (om jag inte gjort det tidigare).
  • Torsdag Katolskt forum om kärnvapen.
  • RIVA-dagen. En utbildningsdag jag vill gå på och därför betalar själv. Som timanställd får man aldrig sådant betalt. Behöver dock kolla att den inte är inställd av de skäl jag angav ovan.
  • Lördag En inplanerad social aktivitet med person jag känner.
  • Söndag Vila inför kommande arbetsvecka.
  • Däremellan finns tusen och en sak av privat karaktär.

Lördagen började som sagt med att jag hade fri sovning och sedan kaffe. Vid lunchtid fixade jag lite att äta och sedan tog jag itu med dagen och livet.
Till kaffet och varmt, gott bröd  tittade jag på gårdagens Muren.

Sorterade gamla papper och kvitton och övergick sedan till att plugga cirka en timme. Därefter tittade jag på Med hammaren under kavajen. Den ska du inte missa, hade premiär i fredags på svtplay. Jag har alltid tycket om Olle Adolphson, så länge jag kan minnas. Han var en av mina stora favoriter när jag var barn och jag kunde inte lyssna mig mätt på Balladen om det stora slagmålet på Tegelbacken och Resan hem. Men annars är det väl hans Trubbel som är mest känd.

Jag lagade något slags middag med stekta ägg från Frudins hönor. Tittade lite på playTV och lyssnade omväxlande på ljudbok. Kände att jag behövde lite återhämtning efter flera intensiva veckor.

Pratade med L..a i telefon, gjorde mer kaffe och började titta på säsong 3 av The Bay.

Visst det är lördagskväll, men jag tänker ändå sova fastän klockan inte ens är 22:00 ännu. Natti natti!

Det här inlägget postades i Livet, Mitt nya (arbets-)liv. Bokmärk permalänken.

4 svar på På grund av rådande omständigheter

  1. Ingrid skriver:

    Hoppas att du får en skön arbetsfri vecka, om man nu kan kalla den arbetsfri så mycket som du har inbokat och planerat.
    Kram, Ingrid

  2. Znogge skriver:

    Så skönt och nödvändigt med en arbetsfri vecka. Jag menar det är ju inte så att du är helt lös och ledig men trevligheter tillför mycket.
    Oavsett yrke så tycker jag det är skrämmande att det arbetas så mycket över tid. Min syster gör det alltid och det tyder på att det är något fel i organisationen. Att det blir mycket periodvis är en sak men att alltid arbeta över är en annan och det är inte okej.

    Kram och god söndag!

  3. Micke skriver:

    Det där är VÄLDIGT mycket övertid, att sätta ner foten där är ju nästan obligatoriskt, det är för mycket helt enkelt.
    Bra att vi på utsidan vaknar till också naturligtvis.

    Ha en fin vecka Kraka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *