Livet är inte bara ett 15-spel, det är en gnutta tetris också

Trots att jag inte hade fri sovning och väcktes av alarmet så kunde jag ta det lugnt vid morgonkaffet. Men sedan var det dags att ta tag i dagen.

Började med att hämta mina sommardäck i förrådet och åka till Rotebro för att få dem bytta. Sedan gick jag in på Stora Coop och köpte lite bröd och ost samt även en macka som jag sedan åt i bilen innan jag åkte vidare.

Hade egentligen tänkt åka till Stora Coop i Bromma blocks, men bestämde mig sedan för att åka till Uppsala. Det är marginellt längre från Rotebro och dessutom betydligt lugnare. Att göra inköpen i Rotebro kändes inte som ett alternativ. Dels hittar jag dåligt i den affären, dels har de inte samma utbud på varor.

Jag hade en lång lista och plockade ihop det jag skulle ha. Det tog sin tid, men jag hittade det jag skulle ha. Eller nästan i alla fall, fick byta ut ett par saker.

I Uppsala ligger IKEA bredvid Stora Coop och jag bestämde mig för att passa på att köpa den sänggavel jag vill ha men som är på utgående. Det är tur att jag spelat tetris för just det tänket behövdes när jag skulle ha matkassar, vinterdäck och det ganska stora paketet i bilen. Jag har alltså en Hyundai i10, en mycket liten bil.

När jag kom hem började jag med att bära in matkassarna och åkte sedan till förrådet med däcken. Sänggaveln behöver jag hjälp med att bära in så den fick vara kvar i bilen.
Parkerade sedan i garaget och gick in.

La mig sedan för att vila, sov en halvtimme. När jag gick upp drack jag kaffe och sedan satte jag igång att tillverka pajerna för Kvalborgslunchen*. Det tog sedan sin tid att göra vanliga pajer, en vegansk paj och en glutenfri.

Jag tittade på ett avsnitt The Bay på playTV och sedan var det dags att göra kväll. Även om vi inte brukar vara jättemånga på Kvalborgslunchen så är det ändå en hel del pyssel när man arrangerar.

 

*Kvalborg är den 29 april i den studentikosa världen. För den som är nyfiken på alla dessa olika dagar runt Valborg så föreslår jag att ni frågar ”Farbror Google”.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Livet är inte bara ett 15-spel, det är en gnutta tetris också

  1. tantaugusta skriver:

    Hur i hela friden fick du in allt det i bilen? Snyggt jobbat måste jag säga.

    • Kraka skriver:

      Jag sa ju det, har spelat tetris tillräckligt för att se var saker får plats. 😀

      Synd att du inte var med på Kvalborgslunchen. Den var trevlig.

      Önskar dig en fin och trevlig Valborgsmässoafton.

  2. znogge skriver:

    Det var minst sagt imponerande att du fick in allt i din bil! Snyggt jobbat och bra packat helt enkelt.
    Ännu en fullmatade dag för din del med massor att fixa. Även om ni inte blir jättemånga så tar allt sin lilla tid. Skönt att sommardäcken är på nu.
    Kram och god kväll!

    • Kraka skriver:

      Ja, egentligen är det nästan lite magik i att allt fick plats i min lilla bil. Tror att det kan vara ögonmått det kallas, för jag var övertygad om att jag skulle få ihop det. Däremot har jag inte fått ut paketet ännu, det är lite för stort och lite för långt från bilen till förrådet. Ska få bärhjälp imorgon.

      Kram och god kväll till dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *