Kvalborg, en bit av den studentikosa världen

Gick upp tidigt och gjorde klart inför lunchen. Hade några saker att köpa, bland annat färskt mjukbröd. Det fick bli på Stora Coop i Uppsala.

Att köra bil i Uppsala under valborgsfestligheterna, Skvalborg, Kvalborg, Valborg och Finalborg, är en utmaning. Halva stan är avstängd och det vimlar av vakter och poliser. Men jag hade fått tillstånd att åka in på Newmaninstitutets gård och även fått koden till grinden. Tror att det var samma som när vi hade julfesten. När jag sedan, sent omsider skulle därifrån var det om möjligt ännu rörigare, men jag lyckades undvika att köra på någon. För att folk ska se sig för verkar inte finnas på kartan numera. Vem som helst drullar ut framför bilen närsomhelst. Suck!

Vi hade skapligt gott om tid och jag satte genast igång med att värma pajerna.

Tjejerna fixade salladen, en vacker skapelse, och la upp den vackert som ett konstverk.

Jag bytte om och sedan var det dags att bära in allt. Vi hade bestämt att vara i studentkorridorens vardagsrum.


Det blev en trevlig tillställning och alla verkade nöjda. Som efterrätt åt vi kladdkaka med glass och kaffe till det.

Vi hjälptes sedan åt att plocka undan och städa. Tack och lov var dte inte lika mycket efterarbete som det brukar bli efter julfesten.

Många skulle sedan ut och festa på stan. Men jag åkte hem, som en tråktant, för att vila upp mig inför morgondagens festande.
PÅ vägen hem stannade jag i Rotebro och köpte en falska rött, fick mina däcke efterdragna, ska göras efter cirka 10 mil, och lämnade till återvinningen.

Väl hemma pratade jag med Fia i telefon, länge. Jag skanar verkligen den dagliga kontakten vi hade när jag hyrde Tornet av dem.

Pratade sedan med lite folk inför imorgon och satte mig sedan med lite rött och en bit paj. Titatde på ett par avsnitt av  The Bay. Men sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kvalborg, en bit av den studentikosa världen

  1. Hannas krypin skriver:

    Vad trevligt ni ser ut att ha haft det. Jag blir tokig på alla som går i vägen och är i sin egen lilla bubbla där de varken ser eller hör något.

  2. Ingrid skriver:

    Det ser ut att ha varit en trevlig fest.
    Glad Valborg och första maj!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *