En tisdag som aldrig riktigt ville ta sig och en onsdag

Vaknade tidigt, alldeles för tidigt, trots att alarmet stod på 05. Kunde inte somna om så jag gick upp, drack kaffe och gjorde mig i ordning. Sedan gick jag till T-banan.

För en gångs skull krånglade inget, inte ens pendeltåget. Jag var i Uppsala i god tid och hade gott om tid att sitta i skolans cafeteria. Det är en lokal i källaren där man antingen kan göra eget kaffe eller köpa genom att göra kaffe med befintligt snabbkaffe och swisha pengar. Läsk och frukt kan man också köpa på samma sätt. Men jag hade varit på Hemköp i Svavagallerian och handlat allt jag behövde. Kaffe hade jag med mig.

Jag började lyssna på en bok jag blivit tipsad om i Hanneles bokparadis. Det är ingen blogg jag läser varje dag, men lite då och då. Massor av bra boktips. Jag drack kaffe och väntade på att klockan skulle bli 10:00 så vi skulle börja.

Vi var bara tre stycken som dök upp till dagens obligatoriska studiedag och vår lärare var minst sagt lite irriterad. Vi skulle ha seminarier om 3 artiklar och diskutera dem. Tanken var att vi skulle ha en heldag till klockan 16:00. Nu blev det en halvdag istället till 12:45.

Eftersom jag planerat att gå på föreläsning i min andra kurs kunde jag ju inte  åk hem. Istället gick jag ner till Fågelsången för att, som jag föreställde mig, äta en paj. Men det visade sig att jag hade dålig koll. De har inte pajer, bar smörgåsar. Ja, de har ju kakor, bakelser och sådant också. Som ett riktigt konditori.

Jag bestämde mig för en minibaguette med skagenröra. Den var god, men lite märklig. Inget smör, bara en klick röra, ett salladsblad, en skiva gurka och en citronskiva. Massor av naket bröd.
Men trots allt var jag nöjd med mackan. Blev mätt.

Ulfs lektion var nog dagens enda ickebesvikelse. Han levererar alltid. Så intressant och bra föreläsning!

Sedan skyndade jag till tåget. Det hade jag inte behövt. Tågen var inställda eftersom det hänt en olycka tidigare på dagen, söder om Stockholm.

Jag fick vänta väldigt länge, så länge att jag till sist var tvungen och ringa till jobbet och säga att jag inte skulle komma i tid. Det är något med de där pendeltågen varje dag och det är pinsamt för oss som har tider att passa. Om man inte tar till minst 1, gärna 1½, timme, extra marginal så kommer man försent så ofta att man skämmer ut sig och ingen, som inte själv pendlar, tror att man ens talar sanning.
Jag ringde och sa till SL att jag behövde ett intyg på att det var inställda tåg. Men det gick inte, det finns inget regelverk som ger resenärer rätt att få dokumentation om att de är försenade. Har aldrig hört något så urbota dumt! Jag skulle alltså inte ha rätt att kunna styrka att jag verkligen kom försent på grund av att tåg ställts in utan istället riskera att bli betraktad som en lögnare! SL borde skaffa sig ett regelverk som ger resenärer några rättigheter alls. SL betraktar alltid sina resenärer som antagonister som ska sättas dit, bekämpas och behandlas illa. Det är standard i SL-trafiken. Det enda de är bra på är att höja priserna. Det är faktiskt det absolut enda det klarar av.

Ramlade till sist in på jobbet, ungefär en halvtimme försenad. Eftersom vi har stämpelklocka så är det jag som får stå för kostnaden. Det tycker SL är mitt bekymmer, inte deras. Jag är så trött på deras attityd!

Jaja, jag fick rapport på den patient jag skulle ta över. Den andra hade redan tagits över av någon annan. Fick senare höra att kvällspersonalen varit jättearg på mig eftersom jag kom försent. Ändå har de faktiskt arbetstid till 21:30. Jag var där 21:25.

Patienten, som var stabil på alla sätt, var en 12-24 och därför planerad att stanna över natten. Men det ville inte hen och eftersom allt var bra hade hen blivit lovad att få åka till avdelningen efter 12 timmar. Strax efter midnatt ringde jag till avdelningen och sa att patienten var klar att hämta.

Sedan ägnade jag mig åt ett större inköp av mat till Kingston. De hade mitt gamla kort, det jag spärraade och bytte i somras, registrerat och det blev krångel med betalningen. De meddelade att betalningen inte gått igenom, medan jag kunde se på internetbanken att de dragit de 1954 kronor som det kostade. Jag mailade och bad dem kolla upp vad som hänt. Jag har handlat så många gånger där så jag kände mig trygg med att det skulle reda sig. Annars är det lite obehagligt att handla på nätet från firmor man inte har koll på. Men bitiba.se är fullt pålitliga.

Sedan var det patient på gång och jag förberedde övervakningsjournal och plats. Men det visade sig att patienten skulle behöva IVA-vård. Sedan nästa, som i slutänden också visade sig behöva IVA. Då återstod bara ett kejsarsnitt som skulle komma. Klockan var nästan morgon och jag skickades hem eftersom det fanns tillräckligt med personal. Man ska passa på att flexa ut när man är något så ovanligt som patientlös.

När jag kom hem var jag till och med för trött för att dricka kaffe. Bäddade ner mig direkt. Kingston kom och la sig tätt intill. Lucas bedrev spaning genom fönstret som den värsta kriminalare.

När jag vaknade på onsdagseftermiddagen hade jag fått både mail från bitiba och ett meddelande att varorna skickats. De skickas från Tyskland så det tar ett tag, men jag ska hinna få dem innan jag reser. Måste ha ”matsäck” att skicka med Kingston när han ska till kattvakten. Lucas har en säck med sin mat där redan.

Resten av onsdagen drack jag kaffe, åt knäckemackor med prickig korv och pluggade. Det skulle bli ännu en natt på jobbet.Vad nu den kunde innehålla…

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på En tisdag som aldrig riktigt ville ta sig och en onsdag

 1. bra föreläsningar kan man få mycket av, jag skriver alltid mycket i min lilla anteckningsbok, förstärker minnet.

 2. Znogge skriver:

  Fullmatade dagar minst sagt. Så irriterande att du inte kunde få ett intyg för det är surt att behöva stå för kostnaden själv genom minskad lön. Märkligt att det inte kom fler än tre på en obligatorisk studiedag men man slutar inte att förvånas.

  Kram och ha en god kväll!

 3. Ingrid skriver:

  Du har verkligen fullt upp och då kan jag förstå att strulande SL inte är populärt och att de inte kan få fram ett intyg på försening till de som behöver det är verkligen dåligt. Jag förstår att de inte kan ersätta alla försenade för inkomstbortfall, men ett intyg borde de ställa upp med.
  Hoppas det blir en lugn natt!
  Kram, Ingrid

 4. Mösstanten skriver:

  Så irriterande det måste vara med alla de där tågförseningarna. Det är ju tydligen meningen att vi ska resa hit och dit och pendla och ha oss. Men då måste ju infrastrukturen funka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *