Torsdag, hit och dit

I slutet av en helt normal natt på jobbet började jag fundera på om jag skulle ta vägen via Blodcentralen vid Odenplan på vägen hem. Insåg att jag troligen inte skulle tycka att idén var lika bra när jag väl bytt om och var på väg hem. Men som av ett under så tyckte jag fortfarande att en resa in till stan var precis vad jag skulle behöva. Speciellt som jag skulle få en god och bra frukost alldeles gratis som belöning för besväret.

Jag tog buss 726 till Fridhemsplan och sedan T-banan till Odenplan. Gick tvärs över gatan och tog hissen upp till plan 6 i huset där man ger blod.

Fick börja med att fylla i formuläret med frågor. Det är ett märkligt formulär och jag fick nedslag på att jag svarat nej på frågan om jag idag läst informationsbroschyren om vilka som inte får ge blod. Bestämde mig för att ärligt svara nej, eftersom jag inte läst den just idag på morgonen. Klockan var ju bara strax efter åtta. Men det resulterade i att jag fick läsa den innan jag fick gå vidare och ge mitt blod. Har läst den där foldern mängder med gånger och är väl förtrogen med vad som står där. Men det hjälpte inte. Den ska läsas varje gång!

Jag hade i alla fall ett bra blodtryck, 121/76. Då var jag ändå lite uppstressad, hade jag fått vila de 20 minuter man ska hade jag nog haft betydligt lägre. Gissningsvis någonstans runt 105/60.

Efteråt åt jag frukost.


Sedan var det dags att åka hem till stugan. Tog en snabb runda i Akademibokhandeln och Lindex innan jag gick till T-banan. Sedan åkte jag till stugan och katterna.
Efter  att ha fyllt på i deras matskålar gick jag och la mig. Somnade snabbt.

Gick upp vid 15-tiden. Var  fortfarande trött, men jag hade mycket att göra. Medan jag drack kaffe och åt ett par knäckemackor funderade jag ut en lösning på hur jag skulle få ihop resten av veckan och nästa vecka. När jag tänkt klart hade jag gjort en logistikplanering som skulle få vilket 15-spel som helst att bli avundsjukt.


Efter kaffet tog jag tag i det material som kommit och som skulle läsas in inför morgondagens seminarier. Tycker nog att det var i senaste laget att få dem idag. För igår fanns de inte där när jag tittade. Men, men…

Efter några timmar hade jag i alla fall läst igenom materialet och kunde börja förbereda näst punkt på ”dagordningen”.

Packade kattmat och stängde in pojkarna i buren, hämtade bilen och körde dem hem till kattvakten. Eftersom jag inte har någon parkering där hemma var jag tvungen att åka tillbaka till stugan med bilen. Men jag hann i alla fall parkera om den nere vid McD där man kan stå 2 timmar. Drack kaffe med S och hämtade sedan kläder för morgondagen. Därefter ner till bilen och tankade, bensinen kostade under 16b kronor litern för första gången på evigheter. Köpte en korv med bröd, tyckte jag behövde något att äta, har bara ätit frukosten på blodcentralen och 2 x 2 knäckemackor.

Nu är jag hemma i stugan, har gjort en kopp kaffe och ska plugga en stund till. Saknar pojkarna, men det här är det mest praktiska för att få ihop logistiken. Nu får de stanna där tills jag kommer hem från Oxford. Men jag hinner hälsa på dem innan jag reser, det är ju ett tag tills dess. Dessutom blir jag inte borta mer än några dagar den här gången. Det är mest för att hinna se utställningen om Frida Kahlo i London som jag åker just nu. Men det ska bli trevligt att träffa Petter också förstås.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Torsdag, hit och dit

 1. Znogge skriver:

  Full fart hos dig som vanligt men så länge logistiken fungerar så hinner man mer än vad man tror. Lite fånigt att du behövde läsa om broschyren men visst, det är viktiga saker.

  Så härligt att åka till Oxford. Själv känner jag att det börjar suga i restarmen!

  Kram och god morgon!

  • Kraka skriver:

   Godmorgon!
   Har just slagit mig ner i cafeterian på Newmaninstitutet. Gjort kaffe och fyllt min termos.
   Ha en bra dag i gruvan!
   Kram

 2. skogsnuvan skriver:

  Åka till England låter ju väldigt trevligt. Jag har alltid velat fara till England men det har inte blivit av förstås som med allt annat resande. Hoppas att du får trevligt och helt underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *