Fem en fredag v.41: Det senaste

Fem en fredag är ett bloggtema hos elsamatilda. Du kan läsa andras inlägg eller skriva ett eget.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka till elsamatildas inlägg så fler kan ta del av Fem en fredag!

 1. När fick du senast ett handskrivet brev?
 2. Vad för plagg tog du senast ut från tvättmaskinen?
 3. Vad värmde du senast i mikron?
 4. Vilken bok läste du senast?
 5. När tog du senast ett beslut?

 

 1. Minns inte när jag senast fick ett handskrivet brev, även om det händer lite då och då. Men sällan.
  Däremot fick jag handskrivna kort, även i kuvert, när jag senast fyllde år vilket var i september.
 2. Det kan man ju undra. Jag tvättade senast den 21 september. Tvättade sockar, trosor, T-shirts, pyjamas och långbyxor. Så något av dessa var det.
 3. Kaffe. Jag hade kallt kaffe kvar i en kopp och det drack jag på morgonen idag.
 4. Religion without God av Ronald Dworkin. En kursbok.
  Det är ytterst sällsynt att jag läser skönlitteratur numera. Jag lyssnar på Storytel. Just nu lyssnar jag på De oroliga av Linn Ullmann.
 5. Jag tar beslut hela tiden. En del är stora, en del är små.
  Det absolut senaste beslutet, om man bortser från vardagliga val jag gör hela tiden som vad jag ska äta, ha på mig och liknande, var när en av infusionspumparna vägrade ladda den nya sprutan. Det var en inotrop, Noradrenalin, som reglerar blodtrycket och det går inte att låta patienten vara utan hur länge som helst, rör sig ibland om nästan ingen tid alls, och jag bestämde mig för att helt sonika dra ut hela pumpen och ta en annan från en närliggande (tom) sängplats. Så var det bekymret löst.Annars har jag tagit ett flertal beslut under sommaren. Sagt upp mig, skaffat nytt jobb. Begärt ut del av min pension, den allmänna delen, från november som jag avser att spara för att leva av under sommaren eftersom jag inte tänker jobba fler somrar i vården. Det är ingen acceptabel arbetssituation. För lite personal och för många patienter.
Det här inlägget postades i Fem en fredag, Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Fem en fredag v.41: Det senaste

 1. Elisa skriver:

  Lät som ett väldigt bra beslut du gjorde!
  Måste vara så svårt ibland att jobba inom vården. Allt för tufft för nästan ingenting men ett ack så viktigt jobb! Ni är alla kämpar. 🙂

  Trevlig helg 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Ibland måste man ta svåra beslut. Klokt av dig att satsa på dig själv för att få en dräglig tillvaro. Ingen tackar för att man sliter ut sig!
  Kram, Ingrid

 3. Pingback: Fredag, näring för knoppen och för kroppen | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *