Fredag, näring för knoppen och för kroppen

Klockan 05:00 väckte alarmet mig och efter lite snoozande gick jag upp en kvart senare. Kaffe och morgonbestyr och sedan iväg till T-banan för att via Stockholm city ta mig till Uppsala.

Jag kom i god tid och hann göra kaffe till min termos innan vi skulle börja. Ja, jag hann till och med bläddra lite i min nyinköpta bok som jag hittade på Pocket shop. Den är precis nyutkommen sa hon i affären. En sanning med viss modifikation. Den kom ut i mitten av augusti, men de hade just fått in den.


Vi var en lagom grupp som omväxlande lyssnade på Ulf Jonssons föreläsningar och hade seminarier om de två artiklarna vi fått för att läsa. En av Alvin Plantinga och en av John Polkinghorne. Spännande, men lite svårt. I alla fall Plantingas artikel var svår.

På lunchrasten gick jag ut en stund. Var och köpte den basker jag tittat på i tisdags. Sedan gick jag till Pressbyrån och köpte en korv med bröd. Prästostkorv. God ja, men säkert hade den dubbelt så många kalorier som en vanlig.

På eftermiddagen fortsatte vi som på förmiddagen. Ulf levererar alltid och det är spännande att lyssna på honom. Han är en enormt duktig föreläsare.

Jag skulle träffa Å klockan 18 för att äta middag. Jag hade lite tid över och gick ner och satte mig i cafeterian i källaren och skrev veckans Fem en fredag. Sedan gick jag ut och på vägen kollade jag i några affärer. Hittade bland annat ett raclettejärn för två personer. Ska fundera på om jag möjligen ska köpa ett sådant.
Hos T-shirtshoppen köpte jag dels en T-shirt som jag redan har men som fått en reva, troligen av någon gren i trädgården, och en annan med en katt på och texten Wild at heart. Jag hittade två till, men de fanns inte i min storlek och dem beställde jag. Ska hämta dem nästa gång när jag ska till Uppsala. Den 24:e är det årsmöte i studentkåren och eftersom jag är revisor där ska jag närvara då. Räknar med att hämta de två T-shirtsen på vägen dit. Jag älskar T-shirts och de här som jag beställt är dels en med en katt och texten Oh shit! Var det idag. Den andra är en med min favorittavla Friheten på barrikaderna av Eugène Delacroix, men med en feministisk touch.

Det var trevligt att äta med Å idag. God mat var det också. Jag åt halstrad färsk torskfilé med havets risotto, tigerräkor, rödbetor & grön sparris och toppad med tryffelolja. Till det drack jag Jacob’s Creek Earth Wine Chardonnay, Vermentino.

Kostade också på mig en efterrätt, Lakritsglass med kolasås, sockerkaka & färska bär. Till det svart kaffe.

Jag fick faktiskt en present av Å. Jag har ju fyllt år, även om det inte var helt nyss. Hon hade bakat makroner med smultronsmak. En perfekt present till ett kakmonster.

Till sist var det dags att åka hem. Det tar sin lilla tid och eftersom det var fredag ville jag inte gå i mörkret utan väntade på bussen. Men nu är jag i alla fall på plats i stugan.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fredag, näring för knoppen och för kroppen

  1. Znogge skriver:

    Vilken bra dag på alla vis. Din mat lät verkligen otroligt god och helt i min smak. Åt en ljuvlig risotto när vi var i Parga…

    Kram och ha en härlig lördag på vift!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *