Bara 28 ingav ett visst hopp

Det var bara 28 grader inomhus när jag kom hem, det ingav ett visst hopp om svalare tider. Jag hade tagit bilen till jobbet igår eftersom jag inte orkade gå till bussen. En av undersköterskorna på IVA bor i det nya området alldeles bredvid så hon fick skjuts. Sedan åkte jag till Hemköp och köpte dyr ost. Jag köpte bröd och en halv vattenmelon också.

När jag kom hem gick katterna ut och jag gjorde kaffe. Nu ligger de i vardagsrummet och det som med tiden ska bli F:s rum. De har fått för sig att det är svalare där och jag tror faktiskt att de har rätt. Men jag har bara en termometer så jag vet inte säkert. Men det gör å andra sidan inte de heller.


Som vanligt hade jag lite telefonsamtal att ringa och jag ville se ännu ett avsnitt av The Staircase på svtplay. Bygger på ett riktigt rättsfall och är väldigt spännande. Slår CSI med hästlängder. Men till sist kom jag i alla fall till att somna och sova en stund.

Jag vaknade vid 14-tiden och kunde konstatera att det var 29 grader ute. Visserligen hade jag 31 grader inomhus, men vid fläkten var det ganska okej ändå. Att gå ut kändes helt uteslutet.

Jag gjorde kaffe och ett par mackor. Sedan tittade jag på ännu ett avsnitt av The Staircase.

På eftermiddagen gick vi ut. Det var 32 grader inomhus och katterna kände sig lättade då de kunde andas frisk luft i skuggan. Även jag kände mig lättad.

Satte mig med en kursbok och pluggade lite intermittent. Tog pauser för kaffe och middag. Hade lövbiff och potatissallad kvar i kylen. Hittade också ett halvt glas vin. Annars är det mest stora kvantiteter Cola Zero jag dricker.

Vi har gått in nu. Det känns lite så där, det är 23 grader ute och 30 här inne. Men jag har inte sovit så många timmar idag efter jobbet och kände för att sträcka ut mig i sängen framför fläkten.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

6 svar på Bara 28 ingav ett visst hopp

 1. Znogge skriver:

  Ute har vi 24 grader nu men inne 28. Ugnen har gått på högvarv väl vilket gjort sitt till…

  Kram

  • Kraka skriver:

   Här behövdes inte ens någon ugn för att få den temperaturen. Det är 30 nu, men fläkten är skön så det går ingen nöd på mig.

 2. ALLA önskar sig svalare väder! Och REGN!!!
  Dryga 30 här idag, men svalkande i havet, även om det säkert var 25°…
  Kram, Monica

 3. Susjos skriver:

  Hej där! En nattarbetare till i bloggvärlden 😉
  Ja, nu får man väl klaga på extremvärmen, lider av att inte ha någon fläkt! Haft svårt att sova idag efter nattjobbet. Men det är bara att bita ihop, tids nog kommer kylan!

 4. Ingrid skriver:

  Jag var nere vid havet i dag, men inte ens där fanns någon svalka och bada går ju inte nu när det är fullt av alger, fast om sanningen ska fram tror jag inte att jag badat i alla fall.
  Vi hoppas nog lite till kvinns på svalare väder och mera regn.
  Kram, Ingrid

 5. Frudin skriver:

  Man blir helt kocko av värmen. Går åt stora mängder läsk här också då vi inte har drickbart vatten i kranen. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *