Två dagar i rad

Två dagar i rad har jag varit hemma. Av lite olika anledningar och på olika sätt.

Onsdag

Jag skulle gått upp tidigt, men jag hade svårt att somna på kvällen efter ett meddelande som väckte en massa jobbiga tankar. När jag väl somnade var det nästan dags att gå upp. Så det fick bli lite sovmorgon.

På förmiddagen hann jag plugga och ringa ett telefonsamtal. Jag satt 1 timme och 55 minuter i telefonkö. Själva samtalet tog 3 minuter. Det var trots allt tur att jag ringde, annars hade det aldrig ordnat sig. Nu hoppas jag att de skickar mina, redan betalda, varor. Men det krävdes att jag blev lite arg där i telefon för att det skulle hända något.

Jag satt ute med frukost, plugg och telefon. Katterna samsades i skuggan.

Till sist var det dags för mig att plocka ihop det jag skulle ha med mig och åka hem en stund. Jag behövde hämta 2 böcker som låg hemma i köket och så ville jag hinna ta ett snabbt bad.

Jag åkte buss till Gullmarsplan och sedan Tvärbanan till Solna. Ett betydligt bättre alternativ än alla byten på T-banan nu när de stängt av både här och där.

När jag var klar gick jag till bussen för att åka till Jakobsbergs Centrum och träffa min vän röntgenläkaren för att äta middag.

Jag var i Jakobsberg i god tid och hann gå lite i centrumet. Hittade en så fin väska på Accenten. Men lite i dyraste laget. Kände att jag behövde fundera ett extra varv.

Vi åt på restaurangen som har tapas. Jag åt mexikanska, eller är de marockanska, köttbullar, gambas i vitlök och tomatsallad. Vi drack vatten och rosé. Gott var det i alla fall!

Hem till stugan åkte jag via Vällingby, med T-banan till Gullmarsplan och sedan en av Tyresöbussarna som stannar vid Sköndal norra. Det är lite längre att gå, men gick väldigt smidigt.

När jag kom hem fick pojkarna gå ut och jag satt länge, så länge att det hann bli mörkt, innan vi gick in. Kingston ville fortsätta att vara ute, men jag övertygade honom att vi skulle gå in. Lite mat lockar alltid.

Det ser mycket ljusare ut på bilden än det var. Jag kunde inte se katterna i mörkret. Kaffekoppen såg jag, men det var över huvud taget väldigt mörkt.

 

Torsdag

Förmiddagen var i det närmaste en upprepning av gårdagen. Men utan telefonkö. Jag pratade med ett par av mina vänner. Både ringde upp mig.

Jag åkte sedan iväg till K som skulle låna bilen. Nu när jag inte har någon parkeringsplats hemma är det praktiskt att han storhandlar när jag tvättar. Då har han bilen och hämtar mig sedan då jag är klar.

Jag började med att plocka ihop tvätten och ta fram tvättmedel. Sedan skyndade jag ner till MacD och köpte en burgare, en med lök och tryffel. Sedan tillbaka hem och iväg till tvättstugan. När första maskinerna var igång satte jag mig på balkongen och åt min burgare.

När nästa omgång maskiner var igång åkte jag till Kista och köpte väskan. Där hade de bara en sådan, i Jakobsberg hade de minst 5 igår.

Sedan hem igen och hängde tvätten. Sedan sov jag en stund innan jag gick ut och plockade ihop min tvätt och städade tvättstugan.

Sedan fixade jag med håret och tog ett bad. I svalkande vatten. Känns märkligt att det är så varmt inne i min lägenhet, jag som alltid fryser. På vintern är det ibland inte mer än 16 grader. När jag kom hem idag var det 27,4.

Jag hade en hel del saker som skulle med till stugan. Dels den nytvättade tvätten, men också lite andra prylar.

K hämtade mig vid 21-tiden. Utanför honom tog jag över bilen och skyndade mig iväg. Jag ville hinna hem till Hemköp nära stugan innan de stängde. Jag var där med nästan en halvtimmes marginal.

Jag köpte Mjau mjukmat  åt Lucas. Han vill gärna ha det förutom sitt torrfoder. Kingston tycker också om att smaka på lite Mjau även om jag försöker motivera honom att äta mest av sin egen mat. Han tycker ju om den, men vill gärna ha av det Lucas får.
Åt mig själv köpte jag en massa saker: Mandelkubbar, 2 burkar sill med kräftsås, lite drygt 1 kilo potatis, 2 burkar SIA glass och 1 fryst matpaj.

När jag kom hem var det redan mörkt. Men pojkarna  fick gå ut och jag gjorde mig en kopp kaffe och tog ett par mandelkubbar. Hade inte ätit sedan jag åt burgaren, men jag kände inte för någon riktig mat så sent i värmen. Appropå värme så var det ganska skönt ute, bara 22 grader. Inomhus var det 30, men jag satte på fläkten och öppnade både dörr och fönster.

Appropå fläkt så har jag köpt en fiffig sak. Det var expediten på Accenten som tipsade om den. Det är en liten fläkt som sitter på en vattenflaska som man kan spruta vatten med. Fläkten drivs med batterier. Den ger bra svalka i ansiktet. Det är Clas Ohlson som säljer dem.

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Två dagar i rad

 1. Frudin skriver:

  På lördag är det EFIT. Satt på taket igår. Ringer. Kram

 2. Znogge skriver:

  Så god maten lät. Just sommartid är det alltid mysigt att äta ute. värmen inspirerar inte heller till matlagning.

  Kram och ha en bra dag!

 3. Trevligt att läsa om dina vardagsbestyr! Du orkar ju mycket trots värmen!
  Kram, Monica

 4. Pingback: God och blandad dag | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *