Söndagen blev ännu en bra dag

Det hade regnat inatt. Jag gick ut och torkade bort vattnet. Kollade och tömde regnmätaren på 2½ millimeter. Sedan hann jag inte mer än in så kom det en rejäl skur igen, som visade sig vara 2 millimeter. Då gav jag upp tanken på att kunna sitta ute.

Vi blev inne, jag och pojkarna. Jag funderade på att ta en busstur till IKEA, men det regnade och jag kom inte till skott. Gjorde lunch, 2 rostade brödskivor med stekt ägg. Måste vänja mig nu inför mitt nya liv. Går inte an att fika och äta ute stup i kvarten.


Jag tittade på ett avsnitt Tabula Rasa på Netflix och sedan sov vi middag, jag och pojkarna. Nu när det inte är så varmt sover de med mig i sängen igen. Vaknade i morse av att båda låg hos mig tätt intill varann och nära mig. Som för att hålla värmen.

När jag sovit började jag förbereda middagen med Petter. Han är i Sverige just nu för att tömma sin lägenhet hemma i Husby.

Jag fick förbereda inomhus, jag som helt sitter ute hela tiden.


Jag hade bestämt mig för att bjuda  på tacos. Lätt att göra och en lite lagom rätt. Köttfärsen förberedde jag igår och värmde sedan. Hade köpt både mjukt bröd och taco tubs.

När det var nästan klart var det dags att gå och möta Petter vid bussen. Det är nära, men inte självklart lätt att hitta om man inte vet hur man ska gå.

Det blev en trevlig och lyckad kväll. Vi känner varann väl och har alltid mycket att prata om.


Allt trevligt har ett slut och Petter tittade på turlistan för bussen. Han tyckte vi skulle gå till den lokala puben i Skarpnäck och han ville bjuda mig på ett glas vin.

Till sist var det ändå dags för den där bussen och vi kom till busshållplatsen 2 minuter innan bussen skulle gå, med andra ord: Just in time. Jag skyndade mig sedan hem.

Jag skyndade mig sedan hem och ligger redan i sängen med pojkarna. Helgen är slut och nästa vecka har jag 52½ timme schemalagd tid. Men jag räknar med att jag imorgon, måndag, ska hinna få den egentid jag behöver för att ladda inför ett sådant mastodontsjok av arbete.

 

 

Det här inlägget postades i Livet, Stugan, vår egen korkek. Bokmärk permalänken.

8 svar på Söndagen blev ännu en bra dag

 1. Znogge skriver:

  Vilken bra och härlig dag

 2. Ingrid skriver:

  Du har det så mysigt med dina ”pojkar”. För övrigt låter det som en väldigt trevlig dag och kväll.
  Lycka till med mastodontpasset!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Kan inte påstå att jag ser fram mot veckan. Men jag gör i alla fall inte alla fem nätterna i följd.
   Pojkarna är så mysiga. De är snälla och trivs med livet både här ”på landet” och hemma i stan.
   Ha en fin kväll!
   Kram

 3. Även här har vädret slagit om med regn och ca 10 grader svalare. Lite skönt, men jag saknar redan de sköna baden…
  Nu får man duka inne, men än kan värmen komma tillbaka!
  Vilka mysiga kattkompisar du har!
  Och så trevligt med middagssällskap, som bjuder en på vin på puben!
  Kram, Monica

 4. Mia skriver:

  Pojkarna… är det de som syns på bilden? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *